1.076.880 ευρώ από το ΕΣΠΑ ΑΜ-Θ για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας σε Έβρο, Καβάλα και Δράμα

1.076.880 ευρώ από το ΕΣΠΑ ΑΜ-Θ για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας σε Έβρο, Καβάλα και Δράμα.
Επιμελητήριο Δράμας 2

1.076.880 ευρώ από το ΕΣΠΑ ΑΜ-Θ θα διατεθούν στα Επιμελητήρια Δράμας, Καβάλας και Έβρου καθώς και στον Δήμο Δράμας, για δράσεις στήριξης της επιχειρηματικότητας, στο πλαίσιο των Στρατηγικών Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης των αντίστοιχων Δήμων.

Συγκεκριμένα:

Στη Δράμα θα διατεθούν 581.105 ευρώ για την πραγματοποίηση τριών έργων. Τα δύο από αυτά είναι του τοπικού Επιμελητηρίου και αφορούν τη δημιουργία δομής στήριξης της επιχειρηματικότητας και την προμήθεια του εξοπλισμού της, προϋπολογισμού 290.000 και 61.105 ευρώ αντιστοίχς. Το τρίτο είναι του Δήμου και αφορά την κατασκευή των υποδομών που θα στεγάσουν τη δομή στήριξης, και έχει προϋπολογισμό 230.000. Συγκεκριμένα, ο Δήμος Δράμας θα διαμορφώσει στο ισόγειο του κτιρίου που βρίσκεται στην οδό Λαμπριανίδη 40, δύο ανεξάρτητους χώρους. Εκεί το Επιμελητήριο θα δημιουργήσει και θα λειτουργήσει μια πλήρως εξοπλισμένη δομή στήριξης της επιχειρηματικότητας. Στόχος της δομής θα είναι η ενίσχυση της αυτο-απασχόλησης μέσα από την υποστήριξη ατόμων, κατά βάση ανέργων, που επιθυμούν να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση και έχουν ήδη επεξεργαστεί ένα επιχειρηματικό πλάνο, στους τομείς της αγροδιατροφής, του τουρισμού-πολιτισμού, των πλαστικών και χημικών, της υγείας, του περιβάλλοντος και της ενέργειας, των υβριδικών τεχνολογιών, και του ηλεκτρονικού και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού.

Στην Καβάλα θα διατεθούν 310.375 ευρώ προκειμένου το Επιμελητήριο να δημιουργήσει μια πλήρως εξοπλισμένη δομή στήριξης επιχειρηματικότητας και καινοτομίας. Στόχος της δομής θα είναι η υποστήριξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας στους τομείς του τουρισμού και της πολιτιστικής βιομηχανίας, μέσα από τη βοήθεια και την καθοδήγηση ατόμων, αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ή κατόχων εξειδίκευσης, κατά προτεραιότητα ανέργων, που επιθυμούν να αναπτύξουν νέες επιχειρήσεις.

Στον Έβρο θα διατεθούν 185.400 ευρώ προκειμένου το Επιμελητήριο να δημιουργήσει δομή στήριξης της επιχειρηματικότητας στην Αλεξανδρούπολη. Στόχος της δομής θα είναι η ενίσχυση της αυτο-απασχόλησης μέσα από την υποστήριξη ατόμων, κατά βάση ανέργων, που επιθυμούν να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση και έχουν εργαστεί σε ένα επιχειρηματικό πλάνο. Η δομή θα δίνει προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες των ανέργων, ενώ θα μπορεί να φιλοξενήσει και υπό σύσταση επιχειρήσεις που βρίσκονται σε αρχικό στάδιο ανάπτυξης και έχουν ανάγκη καθοδήγησης και δικτύωσης.

Ενόψει της εξέλιξης, ο περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρήστος Μέτιος επισκέφθηκε το Επιμελητήριο Δράμας και είχε συζήτηση με τον πρόεδρο Στέφανο Γεωργιάδη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood