Σφοδρή επίθεση στον αρχηγό της ΝΔ κ. Κυριάκο Μητσοτάκη από τον γραμματέα της νομαρχιακής επιτροπής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σταμάτη Σακελλίων, ο οποίος σε δήλωσή του τόνισε:

«Κατά την ομιλία του στην Κομοτηνή ο πρόεδρος της ΝΔ δεν μας είπε για τις ευθύνες του που οδήγησαν τη ΒΙ.ΠΕ. της περιοχής μας σε μαρασμό, δεν μας είπε τίποτε για τις καταστροφικές πολιτικές του κόμματός του και του ίδιου προσωπικά που οδήγησαν τη χώρα μας στην κατάσταση που βιώνουμε όλοι.

Αντιθέτως υποσχέθηκε μείωση των φορολογικών συντελεστών από το 29% στο 20% για τις επιχειρήσεις άμεσα. Μάλλον θα ατυχήσει. Γιατί η πρόταση της κυβέρνησης είναι τα πρωτογενή πλεονάσματα να μειωθούν κατά μία μονάδα και η μονάδα αυτή να πάει σε ελάφρυνση του φόρου των επιχειρήσεων και των ασφαλιστικών εισφορών.

DSC09836Ο κύριος Μητσοτάκης επ’ αυτού δεν λέει τίποτε. Και δεν λέει τίποτε γιατί απλώς θέλει να μειώσει τις δημόσιες δαπάνες. Δηλαδή λιγότερα σχολεία και νοσοκομεία, και απολύσεις. Ο κύριος Μητσοτάκης μας κατηγόρησε ότι γράφουμε τον πρόλογο του 4ου Μνημονίου.

Ποιος, αυτός; Που ήδη έχει έτοιμο μνημόνιο διαρκείας για τον ελληνικό λαό. Αυτός που αρνήθηκε το βοήθημα στους χαμηλοσυνταξιούχους φωνάζοντας  παρών στο προσκλητήριο του ΔΝΤ και του Σόϊμπλε; Μονότονα ζητά εκλογές γιατί πιστεύει ότι θα γυρίσει για να συνεχίσει το καταστρεπτικό του έργο. Όμως ο ελληνικός λαός και μνήμη έχει και κρίση.

Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι γνωρίζουν πολύ καλά ποιος κατακρήμνισε τα εισοδήματά τους, και οι άνεργοι ξέρουν ποιος τους οδήγησε στην ανεργία. Ειδικά οι νέοι άνθρωποι οι οποίοι ήταν απόντες από την ομιλία του στην Κομοτηνή. Όσες τρικλοποδιές και να προσπαθεί να βάλει στη χώρα και στην κυβέρνηση, δεν θα αρκέσουν για να κερδίσει την εμπιστοσύνη του λαού.

Άλλωστε ο λαός ξέρει με ποιους συμπορεύεται ο κύριος Μητσοτάκης, με τους πιο ακραίους κύκλους των δανειστών και με τις σκιές της Ζήμενς και του Χριστοφοράκου. Γι’ αυτό θα είναι χρήσιμο να σταματήσει να ζητά συνεχώς εκλογές, γιατί θα καταλήξει στην καλύτερη περίπτωση γραφικός. “Δειλός μοιραίος  κι’ άβουλος αντάμα να περιμένει κάποιο θάμα”, που δεν θα ‘ρθει».