Την κορδέλα θα κόψει ο Υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης

Τον Σεπτέμβριο του 2013 ολοκληρώθηκε και δόθηκε στην κυκλοφορία το βόρειο τμήμα του ελληνοβουλγαρικού κάθετου οδικού άξονα, το οποίο συνέδεσε την Κομοτηνή με τη βουλγαρική ενδοχώρα δια μέσου της Νυμφαίας. Σε λίγες ημέρες, ακριβώς τριάμισι χρόνια μετά από τα εγκαίνια του βόρειου τμήματος, ο σύγχρονος αυτοκινητόδρομος θα παραδοθεί ολοκληρωμένος, σε όλο το μήκος των 23 χμ. που προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη 14 του μηνός θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με πληροφορίες του Inkomotini.gr τα επίσημα εγκαίνια του νότιου τμήματος του άξονα. Την κορδέλα των εγκαινίων πρόκειται να κόψει ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης.

Υπενθυμίζεται ότι το νότιο τμήμα του ελληνοβουλγαρικού κάθετου άξονα είχε δημοπρατηθεί τον Νοέμβριο του 2014. Το έργο περιλάμβανε την κατασκευή αυτοκινητόδρομου, μήκους 6 χμ. περίπου, που θα συνέδεε την απόληξη του βόρειου τμήματος, από το ύψος της επαρχιακής οδού Καρυδιάς-Κάλχα, με την παλαιά Εθνική Οδό Κομοτηνής – Αλεξανδρούπολης, στο ύψος του ανατολικού κόμβου της Εγνατίας Οδού (Ροδίτης).

Η περάτωση της κατασκευής και η επικείμενη παράδοση του συγκεκριμένου τμήματος στην κυκλοφορία, σηματοδοτούν την ουσιαστική ολοκλήρωση του μεγαλόπνοου έργου που συνέδεσε τη Ροδόπη με τη βαλκανική ενδοχώρα.