Οι «ΠαραμυθοΘράκες» και το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης,  γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης, αύριο Παρασκευή 20 Μαρτίου, και ώρα 19:00, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο Καπναποθήκη «Π» (Καπνεργατών 9, Ξάνθη), με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Μια φορά κι έναν καιρό, μια παρέα φίλων που αγαπά τα λαϊκά παραμύθια, έφτιαξε την ομάδα «ΠαραμυθοΘράκες». Από τότε πραγματοποιούνται συναντήσεις, μικρών και μεγάλων, με…συμμετοχικές αφηγήσεις παραμυθιών…

«Πάρτε μέρος στα παραμύθια μας! Ελάτε κι εσείς να τα ακούσετε, να συμμετέχετε, κι ας γίνει το παραμύθι αφορμή να ζήσουμε όλοι καλύτερα!», είναι το κάλεσμα που απευθύνουν οι διοργανωτές στους λάτρεις των παραμυθιών.

«Το παραμύθι δεν διακόπηκε ποτέ. Μια αόρατη δύναμη, ή καλύτερα, η ορατή ανθρώπινη ανάγκη για επιβίωση, κατ’ αρχάς, και ποιότητα ζωής στη συνέχεια, δεν το εγκατέλειψε ποτέ. Το παραμύθι σήμερα ζει και βασιλεύει. Ξαπόστασε για αρκετά χρόνια, ή λίγα, σχετικός είναι ο χρόνος, αλλά μόνο ξαπόστασε. Γιατί αυτό χρειαζόταν η εποχή»Δημήτρης Αβούρης / «Ελευθεροτυπία».