Δύο νέους φακέλους έστειλε στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία η UEFA, σχετικά με ύποπτους αγώνες που προέκυψαν από τα στοιχεία της εταιρείας Sportradar, η οποία ασχολείται με την ανίχνευση της στοιχηματικής απάτης.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τα ματς Πανθρακικός – Καλλονή 3-2 (στις 5 Φεβρουαρίου 2015) για τη Super League, και το Ολυμπιακός Βόλου – Εθνικός Σερρών 3-2 (στις 12 Ιανουαρίου 2015 για τη Football League).

Κακουργηματική δίωξη εις βάρος του Μητρόπουλου του Πανιωνίου

Την ίδια ώρα, σάλος έχει προκληθεί από την αποκάλυψη της εκπομπής «Δίκη στον ΣΚΑΪ» του Κυριάκου Θωμαΐδη, σύμφωνα με την οποία, μετά από  καταγραφές του υπερκοριού της ΕΥΠ, ο αθλητικός εισαγγελέας Γιώργος Λαΐνης έχει ασκήσει κακουργηματική δίωξη στον ποδοσφαιριστή του Πανιωνίου Παύλο Μητρόπουλο για παράνομο στοιχηματισμό και για συμμετοχή σε απόπειρα στησίματος δύο αγώνων. Στην κατάθεσή του ο Μητρόπουλος αναφέρει: «Είμαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και αγωνίζομαι στην ομάδα του Πανιωνίου. Τον Β.Α. τον γνώρισα το περασμένο καλοκαίρι σε καφετέρια του Ν. Φαλήρου. Εγώ καθόμουν με την παρέα μου και αυτός με αναγνώρισε, με πλησίασε, και μου συστήθηκε. Μου πρότεινε να παίξω ποδόσφαιρο σε μια ομάδα που είχε ο ίδιος σε γήπεδα 7×7. Εγώ του είπα θα το σκεφτώ και ανταλλάξαμε τηλέφωνα. Εγώ έπαιζα ποδόσφαιρο σε αυτή την ομάδα ολόκληρο το καλοκαίρι, και αφού γνωριστήκαμε καλύτερα, του ζήτησα δανεικά και μου έδωσε 5.000 ευρώ. Όταν ήταν να του τα επιστρέψω, δεν είχα χρήματα και του ζήτησα μια παράταση χρόνου για την εξόφληση. Αφού παρήλθε αυτός ο χρόνος και δεν μπόρεσα να του τα δώσω, άρχισε να με πιέζει πιο φορτικά. Πριν από έναν μήνα περίπου, μου είπε πως αν δεν μπορείς να μου τα δώσεις θα πρέπει εγώ αυτά τα χρήματα να τα πάρω με άλλο τρόπο. Ο άλλος τρόπος ήταν μέσω του στοιχήματος. Μου ζητούσε να διαμορφώσω κάποιο αποτέλεσμα με την ομάδα του Πανιωνίου, να του το γνωρίσω αυτό το αποτέλεσμα προκειμένου να το παίξει αυτός στο στοίχημα, και να κερδίσει χρήματα. Επίσης μου έλεγε να προσπαθήσω να πείσω και συμπαίκτες μου να στήσουμε κάποιους αγώνες, για να βγάλουμε όλοι χρήματα, και αυτός και εμείς. Εγώ, για να κερδίσω χρόνο, επειδή δεν είχα τα χρήματα να τα επιστρέψω, του έλεγα ότι θα στήσω ένα αποτέλεσμα αλλά την προηγούμενη του αγώνα του έστελνα ένα μήνυμα και του έλεγα άκυρο. Αυτό έγινε τρεις με τέσσερις φορές. Αυτός μετά εκνευρίστηκε, μου ζήτησε και συναντηθήκαμε, και μου είπε πως αν δεν κάνω κάτι μέσω στοιχήματος για να πάρει τα χρήματά του πίσω, θα έχω άσχημα ξεμπερδέματα. Η τελευταία μας συνάντηση έγινε πριν από 20 με 25 μέρες, και πάλι απαίτησε από εμένα να στήσω κάποιο παιχνίδι της ομάδας μου και να στήσω το αποτέλεσμα».

Πηγή: sport24

Επιμέλεια: inkomotini