Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

“Όχι στη ναρκοκουλτούρα”, από την Ομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

«Σε θέλουν σκλάβα να χτυπάς το κούτελο στο χώμα! Χασίσι αν θες μετά χαράς, αλλ' όχι ελεφτερία!».
ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΑΡΚΟΚΟΥΛΤΟΥΡΑ 3

Με αφορμή το νομοσχέδιο σχετικά με την παραγωγή και επεξεργασία της φαρμακευτικής κάνναβης που ψηφίστηκε (1/3/2018) με ευρεία πλειοψηφία, αλλά και το 1ο Αντιαπαγορευτικό Φεστιβάλ Κάνναβης που πραγματοποίησαν στην Ξάνθη φορείς νεολαίας με αίτημα “να προχωρήσει άμεσα η νομιμοποίηση της κάνναβης και να αφήσουμε πίσω αυτό το αποτυχημένο και αναχρονιστικό μοντέλο απαγορεύσεων”, η Ομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης δήλωσε την αντίθεσή της σε κάθε προσπάθεια νομιμοποίησης οποιασδήποτε μορφής εξαρτησιογόνας ουσίας.

Συγκεκριμένα, και επιστρατεύοντας τους στίχους του Κώστα Βάρναλη «Σε θέλουν σκλάβα να χτυπάς το κούτελο στο χώμα! Χασίσι αν θες μετά χαράς, αλλ’ όχι ελεφτερία!», σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

“Καταγγέλλουμε τη συγκεκριμένη εκδήλωση γιατί:

ουσιαστικά προωθεί την προσπάθεια που γίνεται ώστε κλιμακωτά να νομιμοποιηθεί και στη συνείδηση, ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων, αλλά και στην κοινωνία γενικότερα, η χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών.

θέλει να συμβάλλει στην «αθώωση» ενός ναρκωτικού, και κυρίως να διαμορφώσει μεγαλύτερη ανοχή στη χρήση του ακόμα από τις μαθητικές ηλικίες. Δεν είναι τυχαίο ότι στοιχεία στη χώρα μας δείχνουν τριπλασιασμό της χρήσης κάνναβης στον μαθητικό πληθυσμό. Στην Ελλάδα η χρήση ουσιών στον μαθητικό πληθυσμό αντιστοιχεί στο 9% των μαθητών όταν στην Ε.Ε. είναι 22% και στις ΗΠΑ 36%, γεγονός που σημαίνει ότι υπάρχουν περιθώρια για να αυξηθεί η χρήση του.

δεν λαμβάνει υπ’ όψιν της ότι από καμιά επιστημονική έρευνα δεν έχει αποδειχθεί η κάνναβη ως φάρμακο πρώτης επιλογής για κάποια ασθένεια, και αντίστοιχες επιφυλάξεις για τη φαρμακευτική της αξία, αναφέρουν τόσο η Ετήσια Έκθεση του ΟΗΕ για τα ναρκωτικά (Μάρτιος 2018), όσο και η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής που υποστηρίζει τη ρητή απαγόρευση χρήσης κάνναβης για οποιονδήποτε λόγο πριν τα 21 έτη.

αντιμετωπίζει το πρόβλημα της χρήσης σαν ένα ζήτημα καθαρά αποδοχής, αποσυνδέοντάς το από τις ευρύτερες κοινωνικές, πολιτικές, οικονομικές συνθήκες που το γεννούν και το αναπαράγουν, καθώς και τις συνέπειές του.

Καλούμε τους γονείς και τους μαθητές:

να απορρίψουν τη διαχείριση της τοξικομανίας και τις θεωρίες περί νομιμοποίησης, περιορισμού της βλάβης, υποκατάστατων, διαχωρισμού “μαλακών και σκληρών” ναρκωτικών, φαρμακευτικής χρήσης της κάνναβης, κ.λπ.

να σταθούν απέναντι σε κάθε αντίληψη και θεωρία που προωθεί τη “ναρκοκολτούρα”.

να αγωνιστούν ενάντια στη νομιμοποίηση οποιασδήποτε εξάρτησης από ναρκωτικές ουσίες, έχοντας υπ’ όψιν ότι ο αγώνας αυτός συνδέεται άμεσα με την πάλη για τα δικαιώματα της νέας γενιάς στη μόρφωση, στη δουλειά, στην ειρήνη, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Μπες…facefood, και ζήσε μια ανεπανάληπτη γευστική εμπειρία!
ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood