ΣΤΑΥΡΙΔΗΣΤη συμπαράστασή του στους εργαζομένους του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού της ΔΕΗ στη βιομηχανική περιοχή Κομοτηνής-Σαπών, εκφράζει ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών κ. Γιάννης Σταυρίδης.

Με γραπτή του δήλωση χαρακτηρίζει τις κινητοποιήσεις τους απόλυτα δίκαιες και τονίζει ότι «το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό».

Αναλυτικά η δήλωσή του έχει ως εξής:

«Ερμηνεύοντας τα αισθήματα των συνδημοτών μου, εκφράζω την αμέριστη και ανεπιφύλακτη συμπαράστασή μου στον αγώνα των εργαζομένων του ΑΗΣ Κομοτηνής ενάντια στα σχέδια για τη λεγόμενη “μικρή ΔΕΗ”.

Είναι ένας αγώνας απόλυτα δίκαιος.

Ένας αγώνας της ίδιας της τοπικής κοινωνίας .

Το εργοστάσιο της ΔΕΗ στην Κομοτηνή υπήρξε μία από τις μεγαλύτερες αναπτυξιακές κατακτήσεις του τόπου μας. Ήταν ένα χρόνιο αίτημα που έλαβε σάρκα και οστά.

Πέρα από τον σημαντικό ρόλο του στην ενεργειακή θωράκιση της Περιφέρειας μέσα από τη χρήση φιλικού προς το περιβάλλον καυσίμου, του φυσικού αερίου, που εξαιτίας του έφτασε ο αγωγός μέχρι τη Ροδόπη, επιτελεί και τεράστιας σημασίας ρόλο στην άρδευση χωραφιών στη Γρατινή και στα Αμάραντα.

Ως παράταξη είμαστε απόλυτα αλληλέγγυοι στον αγώνα των εργαζομένων, και εναντιωνόμαστε σε κάθε σκέψη ιδιωτικοποίησης της παραγωγικής δραστηριότητας της ΔΕΗ και της πώλησης των εργοστασίων της, πιστεύοντας ότι το ρεύμα είναι και πρέπει να παραμείνει ένα κοινωνικό αγαθό.

Ο δημόσιος κοινωνικός χαρακτήρας της ΔΕΗ, εγγυάται την ανάπτυξη όχι μόνο της περιοχής μας, της Περιφέρειάς μας, αλλά ολόκληρης της χώρας».