Ο Νίκος Γκάλης λατρεύτηκε από τους οπαδούς του Άρη αλλά και αγαπήθηκε από το σύνολο των Ελλήνων, μπασκετόφιλων και μη. Το τι σημαίνει ο θρύλος Νίκος Γκάλης για την μπασκετική – και όχι μόνο – Ελλάδα, είναι αυταπόδεικτο. Άλλωστε, το γεγονός οτι είναι πλέον και μέλος του Hall of Fame, καθιστά περιττά τα λόγια και μόνο η υπόκλιση μάλλον αρκεί…

ΛΕΜΟΝΙΔΗΣ ΓΚΑΛΗΣΌσοι βρέθηκαν συνεπώς στα ίδια γήπεδα με αυτόν τον τεράστιο αθλητή, αναμφίβολα έχουν να το θυμούνται – έντονα και τιμητικά.

Όπως ο Νεοκλής Λεμονίδης, ένας από τους Κομοτηναίους καλαθοσφαιριστές που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στα παρκέ με τη φανέλα του ΓΑΣ, και ο οποίος ανακάλεσε από τη μνήμη του και το αρχείο του ένα φωτογραφικό στιγμιότυπο από το 1986, κατά το οποίο μαρκάρεται από τον Γκάλη, σε αγώνα Κυπέλλου Άρη – ΓΑΣ στο Παλέ ντε Σπορ Θεσσαλονίκης / Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, και στον οποίο οι γηπεδούχοι είχαν επικρατήσει με σκορ … 135-45!

ΓΑΣ ΟΚΕκείνη τη χρονιά ήταν που ο ΓΑΣ από τη Β΄ εθνική είχε ανέβει στην Α2, και την ανεξίτηλη εμπειρία του με αντίπαλο τον Γκάλη, μοιράστηκε ο Ν. Λεμονίδης μέσω του προσωπικού του προφίλ στο facebook, σχολιάζοντας: “Μας αξίωσε ο Γκάλης και μυρίσαμε τον ιδρώτα του, το μακρινό 1986. Αν και στο συγκεκριμένο ματς έβαλε μια 20άρα χωρίς να ιδρώσει”.

Πριν από τη λήξη του ματς μάλιστα, λέγεται πως ο Γκάλης πήγε για βάρη μπας και … προπονηθεί λίγο…