Ασυνείδητοι έκλεψαν το ακορντεόν του ανθρώπου που έκανε μελωδικότερη την καθημερινότητα στην Κομοτηνή

Πρόσφατα σας καλημερίσαμε, από τη σελίδα του In Komotini News στο facebook, με μια φωτογραφία του Ελευθέριου Τσοτουρίδη όπου απεικονιζόταν ο κύριος Γιάννης με το ακορντεόν του. Ένας άνθρωπος που, όπως χαρακτηριστικά γράφαμε στη λεζάντα, έκανε κατά τι ομορφότερη και μελωδικότερη την καθημερινότητά μας…

Οι περισσότεροι Κομοτηναίοι τον συναντούσαν τους τελευταίους μήνες στο διαχωριστικό διάζωμα της οδού Ορφέως, καθώς διέσχιζαν τη διάβαση από το πάνω μέρος της Βενιζέλου προς την πλατεία και αντίστροφα. Ο κ. Γιάννης πάσχιζε να βγάλει τα προς το ζην, «ανοιγοκλείνοντας» με χάρη το ακορντεόν του και χαρίζοντας απλόχερα στους διερχόμενους μελωδίες αγαπημένες.

Μετά λύπης μας, όμως, μαθαίνουμε ότι αυτό το ακορντεόν, ένα όργανο επιβίωσης στην προκείμενη περίπτωση, δυστυχώς δεν υπάρχει πια. Για την ακρίβεια, δε βρίσκεται στην κατοχή του κ. Γιάννη, καθώς κάποιος ή κάποιοι ασυνείδητοι είχαν τη φαεινή ιδέα να του το κλέψουν σε μια στιγμή αδυναμίας. Όπως περιγράφει ο κ. Κοσμάς Καραϊσκος, το συμβάν έγινε πριν από δύο μέρες, την ώρα που ο κ. Γιάννης, ενώ είχε παίξει μουσική σε κάποιο σημείο της οδού Σισμάνογλου, έγειρε κι αποκοιμήθηκε. Τότε κάποιος ή κάποιοι, με περίσσιο θράσος, έσπευσαν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία και να αφαιρέσουν το ακορντεόν.

Το θλιβερό αυτό περιστατικό επιβεβαιώνει ότι κάποιοι άνθρωποι πάντα βρίσκουν τρόπο να μας εκπλήξουν δυσάρεστα. Το αισιόδοξο και ενθαρρυντικό, στον αντίποδα, είναι ότι η κοινωνία μας διαθέτει τα κατάλληλα αντανακλαστικά για να απαντήσει σε τέτοιου είδους δυσάρεστες εκπλήξεις και στις συνέπειές τους. Με αυτήν την παραδοχή, θα ήταν ευχής έργο – και αυτό ας εκληφθεί ως μια παρότρυνση εκ μέρους μας – να κινητοποιηθούν είτε απλοί πολίτες, είτε μουσικοί είτε τοπικοί επαγγελματίες που καταπιάνονται με το αντικείμενο, προκειμένου να αποκτήσει ο κ. Γιάννης ένα καινούργιο ακορντεόν.