Όποιος βιάζεται σκοντάφτει – και ενίοτε, σπεύδοντας να προσποριστεί αντιπολιτευτικά οφέλη, εκτίθεται. Βιάστηκαν λοιπόν κάποιοι, και χωρίς να το ψάξουν, έστρεψαν τα βέλη τους προς τη ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής και τον Σύλλογο Φίλων Μοντέρνας Μουσικής «Γραμμόφωνο», με την «βαριά» κατηγορία, ότι ενόψει του 2ου Φεστιβάλ Μπύρας & Μουσικής (26-28/6), «αποκλείουν» από τη διοργάνωση μια τοπική επιχείρηση. Πριν όμως τα πληκτρολόγια…κρυώσουν, και επειδή όπως λέει ο θυμόσοφος λαός αυτές οι καταστάσεις έχουν κοντά ποδάρια, η (απλή) αλήθεια αποκαλύφθηκε.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΠΥΡΑΣ 2Από τις 18 Μαρτίου λοιπόν, τρεισήμισι μήνες δηλαδή νωρίτερα από τον προγραμματισμένο χρόνο πραγματοποίησης της διοργάνωσης, όταν η προεργασία ήταν στο ξεκίνημά της, η ΔΚΕΠΠΑΚ, είχε εγγράφως προσκαλέσει-προτείνει σε τέσσερις εταιρίες να συμμετάσχουν στη διοργάνωση, προβάλλοντας τα προϊόντα τους. Οι δύο απάντησαν αρνητικά, η τοπική εταιρεία δεν απάντησε καν, και μόνο μία ανταποκρίθηκε – άρα (φυσιολογικά) με αυτήν προχώρησε ο σχεδιασμός της διοργάνωσης. Δηλαδή, τι; Να ματαιώνονταν το Φεστιβάλ στο οποίο θα έχουν τη δυνατότητα να εμφανιστούν δεκάδες ντόπιοι μουσικοί; Να ακυρώνονταν μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε πέρυσι και δείχνει ότι μπορεί να μετεξελιχθεί σε έναν δυναμικό θεσμό;

ΦΕΚαι μετά την αποκάλυψη της (απλής) αλήθειας, η αναδίπλωση. Κάποιος αναφέρθηκε στο θρυλικό Oktoberfest του Μονάχου, το μεγαλύτερο Φεστιβάλ Μπύρας του κόσμου (!), που φέτος διοργανώθηκε για…181η χρονιά! Οποία σύκγριση… Άλλος ωρύονταν στην…παραλία, ότι στην επιστολή-πρόσκληση δεν αναγράφηκε σωστά η επωνυμία της εταιρείας! Δεν θα ήταν πιο χρήσιμο όμως να μη μένουμε στη διαδικασία αλλά να αποζητάμε την ουσία; Άλλωστε οι διοργανωτές είναι ανοιχτοί σε κάθε ιδέα, πρόταση και συνέργεια, με στόχο την ενδυνάμωση της πρωτοβουλίας, και με απώτερο σκοπό αυτή να καθιερωθεί προς όφελος της πόλης.

Είναι δεδομένο πως η τοπική επιχείρηση χαίρει της εκτίμησης της τοπικής κοινωνίας. Δεν υπάρχει Κομοτηναίος που να μην αναγνωρίζει ότι η πρώτη ελληνική μπύρα παρήχθη στην Κομοτηνή. Δεν υπάρχει Κομοτηναίος που να μην αναγνωρίζει πως η επιχείρηση είναι μία από αυτές που έχουν δημιουργήσει θέσεις εργασίας στον τόπο για εργατικούς και αποτελεσματικούς εργαζομένους που αποτελούν το καταλυτικό γρανάζι της επιτυχούς λειτουργίας τους. Και οι περισσότεροι Κομοτηναίοι τιμούν τα προϊόντα αυτής της εταιρείας – όχι μόνο λόγω (φθηνότερης) τιμής. Όμως πολύ απλά, η εταιρεία είναι αυτή που αρνήθηκε τη σύμπραξη, μη απαντώντας καν στην πρόταση που της υποβλήθηκε. Δικαίωμά της είναι φυσικά, και από τη στιγμή που από την ίδια δεν εξεδόθη καμία σχετική ανακοίνωση, δεν μπορούμε να ξέρουμε και για ποιον λόγο δεν απάντησε καν στην πρόσκληση, έστω αρνητικά.