– Συνεχίζει τη συλλογή μεταλλίων, προβάλλει τη Ροδόπη, αναδεικνύει την ποδηλασία.

Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Κομοτηνής “Θράκας Ιππέας” συνδιοργάνωσε και συμμετείχε στο πρωτάθλημα Μακεδονίας Θράκης στα αγωνίσματα αντοχής και ατομικής χρονομέτρησης. Τη σεζόν 2014 ο Θράκας Ιππέας στο ξεκίνημά του είχε καταφέρει να κατεβάσει μόλις δύο αθλητές στο αγώνισμα ΘΡΑΚΑΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗτης αντοχής, φέτος 2015 συμμετείχε με 29 αθλητές στο αγώνισμα της ατομικής χρονομέτρησης και με 24 αθλητές στο αγώνισμα αντοχής!

Η διοργάνωση είχε δυο σκέλη: το πρώτο αφορούσε το αγώνισμα της ατομικής χρονομέτρησης που διεξήχθη στο ιστορικό και όμορφο χωριό των Αβδήρων Ξάνθης με τους 29 αθλητές του Θράκα Ιππέα να δίνουν πετυχημένα το παρών: ο μικρότερος της ομάδας, Νίκος Φραντζής, κατέκτησε το άργυρο ΘΡΑΚΑΣ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣμετάλλιο στην κατηγορία μίνι-μικρά, χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία ανδρών κέρδισε ο Σταύρος Καννελόπουλος, και πολύ καλά πλασαρίσματα είχαν οι υπόλοιποι συμμετέχοντες: Δημουλάς Γαβριήλ – Μαρσίδης Κων/νος – Ραχμανίδης Κων/νος – Γκογκότση Χρύσα – Δαρόγλου Σουλτάνα – Σαρχοσάκης Ιωάννης – Ακριτίδης Αθανάσιος – Βαλασιδης Χρήστος – Γκογκότσης Απόστολος – Μετοικίδης Δήμος – Ιορδανίδης Αλέξανδρος – Χριστοδουλάκης Γεώργιος – Δημητρακόπουλος Δημήτρης – Καβουρτζικλής Αθανάσιος – Λυτής Ιωάννης – Λιανουρίδης Δήμος – Κυριαζής Γεώργιος – Μαλάτος Σωτήριος – Διαμαντής Ιωάννης – Σκαπαριώτης Αθανάσιος – Ράντος Μιχαήλ – Ρούσης Νικόλαος.

Ιδιαίτερη μνεία αξίζει η Γαραγάνη Βασιλική η οποία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία γυναικών δίνοντας πολλές υποσχέσεις για το πανελλήνιο πρωτάθλημα.

ΘΡΑΚΑΣ ΑΠΟΝΟΜΗΤο δεύτερο σκέλος της διοργάνωσης διεξήχθη στην Κομοτηνή με το αγώνισμα της αντοχής, όπου η ομάδα ανδρών-εφήβων του Θράκα Ιππέα λειτούργησε σε επαγγελματικά πρότυπα και κατάφερε να κάνει το 3-4-5 στην κατάταξη ανδρών, με τους Χριστοδουλάκη Γεώργιο-Δημητρακόπουλο Δημήτρη και Μαλάτο Σωτήριο. Επίσης, στους μάστερς, στην πρώτη εξάδα τερμάτισε ο Σκαπαριώτης Αθανάσιος.

ΘΡΑΚΑΣ ΧΟΡΗΓΟΙΟργανωτικά ο Θράκας Ιππέας κινητοποίησε με επιτυχία τους τοπικούς παράγοντες στην υποστήριξη των αγώνων και ενέπλεξε τις αρχές στη διάδοση του αθλήματος: Αισθητή ήταν η παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαρώνειας-Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονος, του Δημάρχου Μαρώνειας-Σαπών κ. Γιάννη Σταυρίδη, και της προέδρου της ΔΚΕΠΠΑ Δήμου Κομοτηνής κ. Νατάσας Λιβεριάδου. Οι Δήμοι Κομοτηνής και Μαρώνειας-Σαπών αγκάλιασαν και στήριξα την διοργάνωση, το Τμήμα Τροχαίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης έπραξε άριστα το καθήκον του για τη διασφάλιση όλων των προϋποθέσεων ασφαλούς διεξαγωγής των αγώνων, τα Περιφερειακά Τμήματα Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης έδωσαν δυναμικό παρών, ενώ το ΕΚΑΒ και οι ιατροί του αγώνα κ. Ουρανία Κούκου και κ. Γεώργιος Ριζιώτης εξασφάλισαν την άμεση παροχή των πρώτων βοηθειών στις ελάχιστες περιπτώσεις που χρειάστηκε. Σημαντική παροχή επίσης ήταν η εξασφάλιση της διατροφής των αθλητών, συνοδών και κριτών που φιλοξενήθηκαν από τον διοργανωτή σύλλογο στους αγώνες. Και φυσικά, οι χορηγοί της ομάδας συνετέλεσαν καταλυτικά, καθώς χωρίς τν στήριξη τους δεν θα ήταν δυνατή η υλοποίηση τέτοιου είδους δράσεων από τον σύλλογο.