Για μια ακόμη φορά η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου ενημερώνει επαρκώς με δημόσια ανακοίνωσή της για τα όσα είναι χρήσιμα και ενδιαφέροντα αναφορικά με την εκλογική διαδικασία του δημοψηφίσματος, κοινοποιώντας όπως συνηθίζει χρηστικά και αξιοσημείωτα στοιχεία.

Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με ανακοίνωση της, με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η προετοιμασία της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος από τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας, της οποίας ο αριθμός των εκλογικών τμημάτων παραμένει ίδιος με τις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, δηλαδή 328 εκλογικά τμήματα, τα οποία ανά Δήμο κατανέμονται ως εξής:

Δήμος Αλεξανδρούπολης 115 εκλογικά τμήματα
Δήμος Ορεστιάδας 93  εκλογικά τμήματα
Δήμος Διδυμοτείχου 67 εκλογικά τμήματα
Δήμος Σουφλίου 45 εκλογικά τμήματα
Δήμος Σαμοθράκης 8 εκλογικά τμήματα

Επίσης, με την ίδια ανακοίνωση, γίνεται γνωστό ότι το εκλογικό σώμα του Έβρου έχει αυξηθεί και αριθμεί πλέον 162.936, εκ των οποίων 80.797 είναι άνδρες και 82.139 γυναίκες.

Οι νέοι, δε, εκλογείς, είναι 1.899, εκ των οποίων 962 άνδρες και 937 γυναίκες, γεγονός που σημαίνει ότι πιθανόν να υπάρξουν αλλαγές στους εκλογικούς καταλόγους, και επομένως οι πολίτες θα πρέπει να επιβεβαιώσουν μέσω της ειδικής πλατφόρμας «Μάθε πού ψηφίζεις» σε ποιο εκλογικό τμήμα είναι εγγεγραμμένοι.

Τέλος, τη βραδιά των εκλογών, θα υπάρχει απευθείας ροή των αποτελεσμάτων από την ιστοσελίδα της Π.Ε. Έβρου www.peevrou.eu (επιλέγοντας στην αρχική σελίδα, δεξιά, το εικονίδιο με την ένδειξη «ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ 2015 εν εξελίξει», που θα εμφανιστεί μετά το πέρας της ψηφοφορίας).