Η σχολική χρονιά δίνει τη σκυτάλη στις καλοκαιρινές διακοπές με ένα ξεχωριστό γεγονός στην Κομοτηνή: Τη διοργάνωση της 1ης Πανθρακικής Ολυμπιάδας Αθλητισμού & Πολιτισμού, με συναυλία των Stavento!

Στις 14 Ιουνίου, στο δημοτικό γήπεδο Κομοτηνής, αθλητικά και πολιτιστικά σωματεία, φροντιστήρια, γυμναστήρια και παιδικοί σταθμοί, θα παρελάσουν κατά το τυπικό των Ολυμπιακών Αγώνων και θα παρουσιάσουν τις δραστηριότητές τους, ενώ τη βραδιά θα κλείσουν καλωσορίζοντας το καλοκαίρι οι Stavento, με τον Θρακιώτη, Αλεξανδρουπολίτη Μιχάλη Κουινέλη, που θα εμφανιστούν για πρώτη φορά στην Κομοτηνή.

Ενόψει της εκδήλωσης, η γραμματέας του ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής, του συλλόγου που εμπνεύστηκε τη δράση, κ. Φωτεινή Θάνου, αναφέρει:

ΣΥΝΑΥΛΙΑ STAVENTO«Πρόκειται να αναπτύξουμε μια πρωτοβουλία αθλητισμού και πολιτισμού υπερτοπικής σημασίας, με συμμετοχή πλήθους αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων, γυμναστηρίων, φροντιστηρίων, παιδικών σταθμών, της Ροδόπης, με στόχο να προαχθεί το αθλητικό και πολιτιστικό ιδεώδες στην περιοχή μας.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, προγραμματίζεται και η τύπου Ολυμπιακών Αγώνων προσομοίωση παρέλασης συμμετεχόντων, επίδειξη και παρουσίαση της δραστηριότητάς τους, και με τελετή λήξης η οποία θα περιλαμβάνει συναυλία με τους Stavento.

Η δράση γίνεται με την υποστήριξη της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Κομοτηνής (ΔΚΕΠΠΑΚ), και φυσικά με τη συμβολή και υποστήριξη της τοπικής αγοράς.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 14-6-2016 (τελευταία μέρα λειτουργίας των σχολείων), στις 6:30 μ.μ. στο Δημοτικό Γήπεδο Κομοτηνής (γήπεδο που αγωνίζεται ο Πανθρακικός, έναντι παλιάς Νομικής).

Η “στόχευσή” μας είναι κυρίως οι μαθητές, φοιτητές, και φυσικά οι γονείς, οι οποίοι θα παρακολουθήσουν τα παιδιά τους, και η εμπειρία παλαιότερων σχετικών προσπαθειών μας κάνει αισιόδοξους για την ενεργό συμμετοχή χιλιάδων εξ αυτών».