Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το πρόβλημα των αδελφών που σπουδάζουν σε διαφορετικές πόλεις. Η σχετική δέσμευση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου, υλοποιήθηκε με την ψήφιση της διάταξης για τις μετεγγραφές αδελφών φοιτητών, η οποία περιλαμβάνεται στον Νόμο για την Ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής [4521/2018 (Α΄ 38)].

Καμία οικογένεια πλέον δεν θα συντηρεί δύο επιπλέον σπίτια λόγω σπουδών των παιδιών της.

Έτσι, μέχρι και τις 23 Μαρτίου, ημέρα Παρασκευή και ώρα 12 το μεσημέρι, τα αδέλφια προπτυχιακοί φοιτητές των Α.Ε.Ι. και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση για χορήγηση μετεγγραφής.

φωτό: ΑΠΕ/ΜΠΕ-Παντελής Σαΐτας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ειδική εφαρμογή μετεγγραφών στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://transfer3.it.minedu.gov.gr ή την ιστοσελίδα του Υπουργείου minedu.gov.gr προκειμένου να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους.

Για την είσοδό τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή, χρησιμοποιούν το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password) που τους έχει χορηγηθεί από τη Γραμματεία του Τμήματός τους για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες (Εύδοξος, Ακαδημαϊκή Ταυτότητα) του Ιδρύματος στο οποίο φοιτούν.

Μετά το πέρας της σχετικής προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των ηλεκτρονικών αιτήσεων.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ