Τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Γιώργο Παυλίδη επισκέφθηκαν οι Νομάρχες του Κίρτζαλι κ. Ίλια Ιλίεφ και του Σμόλιαν Βουλγαρίας κ. Νεντιάλκο Σλάβοβ, στο πλαίσιο συνάντησης εργασίας, όπου συζητήθηκαν οι απαραίτητες βελτιωτικές παρεμβάσεις στις υποδομές του μεθοριακού σταθμού Νυμφαία-Μακάζα ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι συμφορήσεις και ουρές οχημάτων, η διάνοιξη του δρόμου Δημαρίου-Ρούντοζεμ, καθώς επίσης θέματα συνεργασίας στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ελλάδα-Βουλγαρία 2014-2020».

Ο κ. Παυλίδης σημείωσε ότι η βουλγαρική πλευρά βελτιώνει τις τεχνικές υποδομές στον μεθοριακό σταθμό, με την εγκατάσταση ηλεκτρονικού εξοπλισμού ταχείας διέλευσης οχημάτων, ενώ έχει προγραμματίσει και τη διάνοιξη δύο επιπλέον λωρίδων κυκλοφορίας.

Ο κ. Ιλίεφ γνωστοποίησε την εργώδη προσπάθεια εκ μέρους των αρχών της περιοχής προκειμένου μέχρι την άνοιξη να καταστεί δυνατή η διέλευση λεωφορείων από τον μεθοριακό σταθμό, ενώ ο κ. Παυλίδης ανέφερε: «Σύμφωνα με όσα μου βεβαιώθηκαν, μένει η τελική πολιτική απόφαση των δύο πλευρών για τη διέλευση των λεωφορείων. Οι διαβεβαιώσεις που έχω από το Υπουργείο Εξωτερικών είναι προς αυτήν την κατεύθυνση».

Σε ότι αφορά τον οδικό άξονα Δημάριο Ξάνθης – Ρούντοζεμ – Σμόλιαν, ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, ανέφερε ότι μέσα στους επόμενους έξι μήνες αναμένεται να αναδειχθεί ο ανάδοχος για την κατασκευή του έργου, υπενθυμίζοντας ότι «είναι στον αέρα η πρώτη πρόσκληση για την ένταξη 20 εκ. ευρώ. Θα ακολουθήσουν άλλα 5 εκ. ευρώ από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ και άλλα 20 εκ. ευρώ από το ΥΠΟΜΕΔΙ για να διανοιχθούν τα πρώτα περίπου 10 χιλιόμετρα».

Τέλος ο κ. Γιώργος Παυλίδης υπογράμμισε τη συμφωνία των δύο πλευρών στην κατεύθυνση της υποβολής προτάσεων για ένταξη στο πρόγραμμα Ελλάδα-Βουλγαρία 2014-2020, εξαίροντας την καλή συνεργασία και σε τομείς όπως είναι η αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και συγκεκριμένα η διαχείριση των πλημμυρών στον Έβρο.