Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, «Ψηφιακή Σύγκλιση», εντάχθηκε η Πράξη «Παροχή ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος σε ακριτικές περιοχές της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης», μετά την κατάθεση σχετικού Τεχνικού Δελτίου εκ μέρους της Διοίκησης της Περιφέρειας.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 638.700 €, και αφορά την προμήθεια και εγκατάσταση όλων των απαραίτητων στοιχείων εξοπλισμού, τα οποία θα επιτρέψουν την κάλυψη ακριτικών περιοχών της Περιφέρειας  ΑΜ-Θ με ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα.

Η ενέργεια, που έχει χρονοδιάγραμμα υλοποίησης έξι μηνών, θα συμβάλλει θετικά στην ηλεκτρονική ένταξη 150.000 – 180.000 κατοίκων λιγότερο ευνοημένων περιοχών, σε Έβρο, Σαμοθράκη, Ροδόπη, Καβάλα, Θάσο, Δράμα και Ξάνθη.

Η όλη διαδικασία προωθήθηκε εντατικά από τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Παυλίδη, ο οποίος και δήλωσε: «Με αυτόν τον τρόπο θα αρθούν οι τυχόν ανισότητες μεταξύ  κατοίκων της ίδιας Περιφέρειας, και θα εδραιωθεί η ισότιμη πρόσβαση των πολιτών στις δυνατότητες των νέων τεχνολογιών και στη γνώση, καθώς και η καταπολέμηση του ψηφιακού χάσματος σε όλες του τις εκφάνσεις».