«Η Σύγκλητος διαβεβαιώνει το σύνολο της πανεπιστημιακής κοινότητας, ότι θα συνεχίσει να δρα με το ίδιο υψηλό αίσθημα καθήκοντος και ευθύνης, ώστε να διασφαλίζεται σε κάθε περίπτωση η περιουσία και το κύρος του Ιδρύματος».

Αυτό τονίζει εμφατικά σε ομόφωνο Ψήφισμά της η Σύγκλητος του ΔΠΘ, μετά την ενημέρωση που είχε περί της άσκησης από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ξάνθης, ποινικής δίωξης, κατά του Καθηγητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών κ. Βασίλειου Τσαουσίδη, για «αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα με μεγάλο οικονομικό αντικείμενο».

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ FACEBOOK

Αναλυτικά το Ψήφισμα:

«Η Σύγκλητος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, στη σημερινή συνεδρίαση της 27ης Οκτωβρίου 2016, ενημερώθηκε για την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του Καθηγητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών κ. Βασίλειου Τσαουσίδη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ξάνθης, για την τέλεση ιδιαίτερης βαρύτητας ποινικών αδικημάτων, κακουργηματικού χαρακτήρα, με μεγάλο οικονομικό αντικείμενο.

Μετά από αυτή τη δυσμενή για το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης εξέλιξη, επιβεβαιώνεται η ορθότητα των ενεργειών της Διοίκησης του Ιδρύματος, προκειμένου να διασφαλιστεί η νομιμότητα και να προστατευτεί το Πανεπιστήμιο.

Παράλληλα, αποδεικνύονται ψευδείς οι καταγγελίες και οι σχετικές αναφορές στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης κατά την προηγούμενη χρονική περίοδο, μέσω των οποίων αποδίδονται στη Διοίκηση του Πανεπιστημίου και στον Πρύτανη προσωπικά δήθεν παράτυπες, παράνομες και αντιακαδημαϊκές ενέργειες.

Τέλος, η Σύγκλητος διαβεβαιώνει το σύνολο της πανεπιστημιακής κοινότητας, ότι με το ίδιο υψηλό αίσθημα καθήκοντος και ευθύνης θα συνεχίσει να δρα, στο πλαίσιο της νομιμότητας, ώστε να διασφαλίζεται σε κάθε περίπτωση η περιουσία και το κύρος του Ιδρύματος.

Από τη Σύγκλητο του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης

Κομοτηνή,27-10-2016».