Ψήφισμα διαμαρτυρίας για την κατάργηση των ολιγομελών τμημάτων στο 1ο ΕΠΑΛ Διδυμοτείχου, στο 1ο ΕΠΑΛ Ορεστιάδας και στο 2ο Γυμνάσιο Ορεστιάδας, εξέδωσαν τοπικοί φορείς.

Στο Ψήφισμα, το οποίο επιδόθηκε στον Περιφερειακό Δ/ντή Εκπαίδευσης ΑΜ-Θ, στο Υπουργείο Παιδείας, στον Δ/ντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου και στην ΟΛΜΕ, αναφέρονται τα εξής:

“Οι παρακάτω υπογράφοντες, μετά από κοινή σύσκεψη στην Ορεστιάδα, δηλώνουμε την έντονη αντίθεσή μας στην απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης κ. Παναγιώτη Κεραμάρη, για την αναστολή λειτουργίας των ολιγομελών τμημάτων στο 1ο ΕΠΑΛ Διδ/χου, 1ο ΕΠΑΛ Ορ/δας και 2ο Γ/σιο Ορ/δας.

Θεωρώντας πως δεν πρέπει να μπαίνουν φραγμοί στην ολοκληρωμένη μόρφωση των μαθητών μας, και επειδή η οριστική κατάργηση των τμημάτων θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην περιοχή μας τις επόμενες χρονιές, ζητάμε από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης την άμεση έγκριση της επαναλειτουργίας των τμημάτων αυτών.

Διαπιστώνουμε για πολλοστή φορά ότι παρακάμπτονται οι ανάγκες και οι αγωνίες των μαθητών και των οικογενειών τους, και προωθούνται γνωστές και καταδικασμένες αντιεκπαιδευτικές πολιτικές, που επιβαρύνουν περαιτέρω την εκπαιδευτική διαδικασία, μέσω νέων καταργήσεων και συγχωνεύσεων τμημάτων και σχολείων, οι οποίες παράλληλα με τη δραματική μείωση των δαπανών για την Παιδεία, δημιουργούν ένα σχολείο απρόσιτο στα φτωχά και μη προνομιούχα λαϊκά στρώματα.

Δηλώνουμε επίσης ότι οποιαδήποτε πρόταση για κατάργηση-συγχώνευση σχολικών μονάδων στον Έβρο θα μας βρει κάθετα αντίθετους”.

Οι υπογράφοντες:

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΠΑΤΣΟΥΡΙΔΗΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

ΚΩΣΤΑΣ ΒΕΝΕΤΙΔΗΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΓΙΑΝΝΑΤΟΥ ΚΙΚΗ, ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΟΛΜΕ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΟΡ/ΔΑΣ

ΜΑΡΙΑ ΠΕΤΡΙΔΟΥ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΙΔ/ΧΟΥ

ΑΝΝΑ ΣΤΑΘΟΥΡΑΚΗ, ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΟΡ/ΔΑΣ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ, ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ 1ου ΕΠΑΛ ΟΡ/ΔΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΜΟΡΓΙΑΝΟΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ 1ου ΕΠΑΛ ΔΙΔ/ΧΟΥ

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΜΠΟΥΛΙΟΥΔΗ, ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ 1ου ΕΠΑΛ ΔΙΔ/ΧΟΥ

ΒΑΓΙΑ ΒΛΑΣΑΚΟΥΔΗ, ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ 1ου ΕΠΑΛ ΔΙΔ/ΧΟΥ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΚΙΝΤΙΔΗΣ, ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ 1ου ΕΠΑΛ ΔΙΔ/ΧΟΥ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΟΖΑΤΖΙΔΗΣ, ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ 1ου ΕΠΑΛ ΔΙΔ/ΧΟΥ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΚΟΥΤΖΕΡΗΣ, ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ 1ου ΕΠΑΛ ΟΡ/ΔΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΑΥΚΙΔΗΣ, ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΟΡ/ΔΑΣ

ΧΑΡΗΣ ΚΟΥΣΙΝΙΔΗΣ, ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ