Ερώτηση για την απουσία σήματος της ΕΡΤ σε περιοχές της ορεινής Ξάνθης, «η οποία δημιουργεί ενίσχυση της τουρκικής επεκτατικότητας», κατέθεσε προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Εξωτερικών, και  Υποδομών & Δικτύων, ο Βουλευτής Β΄ Πειραιώς της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός.

Στο κείμενο της Ερώτησής του, που τιτλοφορείται «Η απουσία εκπομπής σήματος της δημόσιας ελληνικής ραδιοτηλεόρασης στη Ροδόπη δημιουργεί κλίμα ενίσχυσης της τουρκικής επεκτατικότητας», αναφέρει:

«Ο Εχίνος αποτελεί το μεγαλύτερο πομακοχώρι της Ροδόπης, και τον τελευταίο πυλώνα αντίστασης στην επεκτατική πολιτική που ακολουθεί η τουρκική κυβέρνηση στη συνοριακή γραμμή του Έβρου.

Η ελληνική Πολιτεία, όχι μόνο επιδεικνύει κατάφορη αδιαφορία για τη μεθοδευμένη διείσδυση της γείτονος χώρας στη Θράκη, αλλά «συμπράττει» προς αυτή την κατεύθυνση!

Συγκεκριμένα, την ίδια στιγμή που η Τουρκία δίνει κίνητρα και επιδοτεί την εγκατάσταση δορυφορικής κεραίας στις οικίες των  κατοίκων της ορεινής Ροδόπης, προκειμένου να αναμεταδίδεται το τηλεοπτικό σήμα των τουρκικών καναλιών, ο πομπός αναμετάδοσης σήματος από την ΕΡΤ, για την οποία η κυβέρνηση προέβη σε αγώνα επαναλειτουργίας και γι’ αυτόν τον λόγο «διεκδικεί τα εύσημα», έχει σταματήσει να εκπέμπει!

Οι Πομάκοι, Έλληνες φορολογούμενοι πολίτες, δεν μπορούν να παρακολουθήσουν  κανένα τηλεοπτικό κανάλι, και δη της Ελληνικής Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, για την οποία πληρώνουν μέσω των λογαριασμών της Δ.Ε.Η. 

Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί: 

– Θα προβούν άμεσα  στην επίλυση του προβλήματος, και θα επιτρέψουν στους Έλληνες κατοίκους της Ροδόπης την πρόσβαση στην ελληνική ραδιοτηλεόραση, ή θα περιοριστούν στις υποσχέσεις, όπως ακριβώς και οι προκάτοχοί τους; 

– Δεδομένου ότι η Τουρκία επιδιώκει την επέκταση και την άσκηση επιρροής πέραν των συνόρων της, με μοχλό τις μουσουλμανικές μειονότητες μέσω έμμεσου χρηματισμού και παροχής οικονομικών κινήτρων, τι προτίθεστε να πράξετε προκειμένου να ανακόψετε αυτή την πολιτική;».