ΜΑΝΤΖΙΟΣ– Αναγκαίο κακό το διαζύγιο, για το καλό της ομάδας.

Την από κοινού απόφασή τους για λύση της συνεργασίας τους, ανακοίνωσαν ΠΑΕ Πανθρακικός και Άκης Μάντζιος.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου, με έντονα φορτισμένο συναισθηματικά το κλίμα, που έδωσαν ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Τάσος Καραολάνης, ο πρόεδρός της Δημήτρης Τζελέπης και ο Έλληνας τεχνικός, συμφώνησαν πως η εξέλιξη αν και απευκταία ήταν αναπόφευκτη, για το καλό του συλλόγου, και εκφράζοντας αμοιβαία συναισθήματα αλληλοεκτίμησης, οι δύο πλευρές δεν έκρυψαν τη λύπη τους για την τροπή των πραγμάτων.

«Είναι μία δύσκολη μέρα για την ομάδα μας και δυστυχώς δεν είναι ευχάριστη η εξέλιξη», σημείωσε ο πρόεδρος της πράσινης ΠΑΕ Δ. Τζελέπης, και ευχαριστώντας τον Α. Μάντζιο, αναφέρθηκε στον άγραφο νόμο του ποδοσφαίρου το μάρμαρο να πληρώνει ο προπονητής, ενώ άφησε και ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας μαζί του ξανά στο μέλλον. «Δεν θέλω να πω πολλά λόγια. Μόνο ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον άνθρωπο αυτόν για όλα όσα μας προσέφερε και για την παρακαταθήκη που αφήνει στον Πανθρακικό. Δυστυχώς στο ποδόσφαιρο όταν κάτι δεν πηγαίνει καλά, το θύμα, κι όχι ο αποκλειστικά υπεύθυνος, είναι ο προπονητής. Ο Άκης αγαπάει πολύ την ομάδα, μαζί αποφασίσαμε πως η ομάδα χρειάζεται ένα ηλεκτροσόκ, και μαζί φτάσαμε στην απόφαση αυτή. Ο Άκης να ξέρει ότι η οικογένεια του Πανθρακικού θα είναι πάντα ανοιχτή για αυτόν», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Τζελέπης.

Σε ανάλογο μήκος κύματος, ήταν και η ολιγόλογη τοποθέτηση του κ. Καραολάνη: «Δυστυχώς θα χωρίσουν οι δρόμοι μας με τον Άκη Μάντζιο. Θέλω να τον ευχαριστήσω για την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε και όσα προσέφερε στον Πανθρακικό. Είναι μια πολύ δύσκολη και στενάχωρη στιγμή για εμάς, γιατί ο Άκης είναι ένας εξαιρετικός προπονητής και υπέροχος άνθρωπος. Του εύχομαι τα καλύτερα, σε προσωπικό κι επαγγελματικό επίπεδο».

Ευχαριστώντας τους παράγοντες του Πανθρακικό αλλά και τους φιλάθλους της ομάδας, ο Άκης Μάντζιος δεν έκρυψε ότι για φέτος στόχος του ήταν οι πράσινοι να φτάσουν ψηλότερα από πέρυσι. «Με βάση την περσινή εξαιρετική χρονιά που κάναμε, θέλαμε φέτος να μεγαλώσουμε και να γίνουμε λίγο καλύτεροι. Θέλαμε να δουλέψουμε σκληρά επάνω σε αυτό το πλάνο, αλλά δυστυχώς στο ποδόσφαιρο πολλές φορές τα πράγματα δεν έρχονται έτσι όπως τα υπολογίζεις», είπε χαρακτηριστικά, και καταθέτοντας την εμπιστοσύνη του στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας, πρόσθεσε: «Θα συμφωνήσω και με τον πρόεδρο και με το μεγαλομέτοχο, γιατί και για μένα είναι μια πολύ δύσκολη στιγμή σε ανθρώπινο επίπεδο. Είχα μια τέλεια συνεργασία με δύο υπέροχους ανθρώπους και παράγοντες. Εγώ από την πρώτη ημέρα που ήρθα εδώ, πάντα έλεγα πως ο Πανθρακικός είναι πάνω από όλους. Κι αυτό γίνεται τώρα, για τον λόγο αυτόν πήραμε την απόφαση αυτή. Πιστεύω πολύ στην ομάδα και στους παίκτες, και νομίζω ότι χρειάζονται ένα καλό αποτέλεσμα για να πατήσουν πάνω σε αυτό. Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου και τον πρόεδρο και τον μεγαλομέτοχο, δύο εξαιρετικούς ανθρώπους, που είχα την τύχη πραγματικά να γνωρίσω. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο της Κομοτηνής, γιατί με αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή, και εύχομαι να ζήσουν όλοι ανάλογες στιγμές με πέρυσι και καλύτερες αν γίνεται. Δεν έχει σημασία αν είναι δική μου η απόφαση ή όχι. Οι άνθρωποι έδειξαν ότι με στηρίζουν, ακόμη και τώρα, ακόμα και την τελευταία στιγμή. Είναι μια απόφαση κοινή για το καλό του Πανθρακικού».