Συνεχίζεται η αποψίλωση της περιοχής από δημόσιες υπηρεσίες.

Επιστολή προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Σταύρο Κοντονή, με την οποία ζητά τη λειτουργία Κτηματολογικού Γραφείου στις Σάπες, μετά το νέο νομοσχέδιο που προβλέπει κατάργηση των Υποθηκοφυλακείων και αντικατάστασή τους από Κτηματολογικά Γραφεία, απέστειλε η δημοτική παράταξη Μαρωνείας-Σαπών «Αλληλεγγύη-Ανάπτυξη-Ανανέωση».

Στην επιστολή, η οποία κοινοποιείται και στους Βουλευτές Ροδόπης, τον περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης και τον δήμαρχο Μαρωνείας-Σαπών, έχει ως εξής:

“Αξιότιμοι κύριοι.

Όπως πληροφορηθήκαμε, με το νέο νομοσχέδιο καταργούνται τα υποθηκοφυλακεία της χώρας, και δημιουργούνται 13 Κτηματολογικά Γραφεία καθώς και 184 υποκαταστήματα, που ανάμεσα στα άλλα θα έχουν και τις αρμοδιότητες των μέχρι σήμερα λειτουργούντων υποθηκοφυλακείων.

Στις Σάπες λειτουργεί εδώ και πολλές δεκαετίες υποθηκοφυλακείο το οποίο προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στο κράτος και στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Όπως πληροφορηθήκαμε όμως, στο νέο νομοσχέδιο δεν προβλέπεται η λειτουργία παραρτήματος Κτηματολογικού Γραφείου στην έδρα του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών.

  • Επειδή κάτι τέτοιο θα συντελέσει στην περαιτέρω υποβάθμιση της περιοχής και στη μεγαλύτερη ταλαιπωρία των πολιτών ολόκληρης της επαρχίας Σαπών με 30.000 κατοίκους.
  • Επειδή οι ιδιαιτερότητες του τόπου επιβάλλουν τη στήριξή του και όχι την αποψίλωση του από υπηρεσίες.
  • Επειδή θα χαθούν πολλές θέσεις εργασίας (εργαζόμενοι, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, λοιπά καταστήματα) στην πόλη των Σαπών.
  • Και επειδή σε άλλους νομούς, στις δεύτερες πόλεις, προβλέπεται η δημιουργία παραρτήματος Κτηματολογικού Γραφείου.

Παρακαλούμε θερμά να προβείτε σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για τη λειτουργία ενός τέτοιου παραρτήματος και στις Σάπες ως συνέχεια του ήδη λειτουργούντος υποθηκοφυλακείου.

Με εκτίμηση

Για τη Δημοτική παράταξη Μαρωνείας – Σαπών

“Αλληλεγγύη – Ανάπτυξη – Ανανέωση”

Οι δημοτικοί σύμβουλοι:

Ντίνος Χαριτόπουλος

Μαυρίδης Μίλτος

Μουζαλιώτης Σωτήρης“.