"Χτύπησαν" 40άρια τα θερμόμετρα στην ΚομοτηνήΑνεβαίνει η θερμοκρασία και στην Κομοτηνή, όπως και σε όλη την Ελλάδα, σήμερα και τα επόμενα εικοσιτετράωρα, επιβεβαιώνοντας και την πρόβλεψη των Καιρικών Νέων Θράκης σύμφωνα με την οποία “η θερμοκρασία σε πολλές περιοχές της Θράκης (όχι παραθαλάσσιες), μέσα στο διήμερο και στις αρχές της νέας εβδομάδας θα αγγίξει τους 38 βαθμούς Κελσίου”.

Σύμφωνα εξάλλου και με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο, η θερμοκρασία θα παρουσιάσει γενικευμένη άνοδο στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με τον υδράργυρο να «σκαρφαλώνει» και στους 41 βαθμούς Κελσίου.

Ποιες περιοχές θα “ψηθούν” το Σαββατοκύριακο:

– Ανατολική Μακεδονία – Θράκη: 40-41°C
– Κεντρική Μακεδονία: 40-41°C (πιθανώς πολύ τοπικά 42°C)
– Δυτική Μακεδονία: 38°C
– Θεσσαλία: 40-41°C
– Ήπειρος: 40-41°C
– Δυτική Στερεά: 40-41°C
– Δυτική Πελοπόννησος: 40-41°C

"Χτύπησαν" 40άρια τα θερμόμετρα στην ΚομοτηνήΣτα Επτάνησα και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα (κεντρο-ανατολική Στερεά, Αττική, Ανατολική Πελοπόννησο), σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, η θερμοκρασία θα κρατηθεί σε πιο χαμηλά επίπεδα, της τάξεως των 37-38°C και πιθανώς 39°C στις αντίστοιχες ευπαθείς στη ζέστη περιοχές.

Καλύτερη θα είναι η κατάσταση στα νησιά του Αιγαίου, με εξαίρεση το βορειοανατολικό τμήμα του πελάγους όπου θα σημειωθούν θερμοκρασίες που επίσης θα προσεγγίζουν τους 37°C κατά μέσο όρο.

Την ίδια ώρα θα “φλέγεται” στους 43-44°C και πιθανώς στους 45°C μεγάλο μέρος της Ιταλίας αλλά και των Βαλκανικών χωρών (εκεί ίσως μικρότερες οι μέγιστες).