Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο 105,5” και τον Γιώργο Τραπεζιώτη για όσα ειπώθηκαν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ χθες αλλά και για όσα δεν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους, όπως για παράδειγμα για τα δάνεια του υπερχρεωμένου κόμματος του.

Ο κ. Μαντάς μεταξύ άλλων διερωτήθηκε «με ποια χρήματα θα πραγματοποιηθούν αυτές οι εξαγγελίες», καθώς όπως εξήγησε το κόστος του προγράμματος της ΝΔ «υπερβαίνει κατά πολύ τον δημοσιονομικό χώρο που έχει αποτυπωθεί στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα σε συμφωνία με τους θεσμούς στα 700 εκατομμύρια».

Συνεπώς κατά τον κ. Μαντά, μερικά από αυτά που είπε ο κ. Μητσοτάκης είναι «νεοφιλελεύθερος κοπανιστός αέρας» αφού «δεν πατάνε παρά μόνο σε ευχολόγια για ρυθμούς ανάπτυξης που ξαφνικά θα γίνουν διπλάσιοι και πολλαπλάσιοι από αυτούς που υπάρχουν σήμερα, επειδή στο τιμόνι της χώρας θα είναι ο αξιόπιστος κ. Μητσοτάκης». «Αυτά είναι αστεία πράγματα», συμπλήρωσε ο κ. Μαντάς.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στις διαφορές των όσων εξήγγειλε ο πρωθυπουργός σε σχέση με αυτά που δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και εξήγησε ότι τα δύο πολιτικά σχέδια είναι σε σύγκρουση «όχι για να υπάρξει πόλωση ντε και καλά», αλλά γιατί «αντανακλούν διαφορετικές προτεραιότητες και διαφορετικά κοινωνικά συμφέροντα».