Χρυσό ο Θανόπουλος - Χάλκινο ο Δουλγέρης, του ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΣτίβουΑνάμεσα στους «κορυφαίους» έλαμψαν και οι αθλητές του ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου στην Πάτρα. 

Η νέα γενιά αθλητών που δημιουργεί η ακαδημία του ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής, έχει αρχίσει να προβάλει σε αντικατάσταση των μεγαλύτερων και πιο έμπειρων, και αυτό είναι το κέρδος του ελληνικού στίβου αλλά και της μικρής Κομοτηνής μας , όπως τουλάχιστον έδειξαν οι αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος στίβου Ανδρών (103ο) – Γυναικών(83ο) το οποίο διεξήχθη στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο Πάτρας.

Και όλα αυτά σε συνδυασμό με την εμπειρία και την ικανότητα του σπουδαίου προπονητή του αγωνιστικού τμήματος, Χρήστου Τσιπουρίδη, που έδωσε εξετάσεις και πέτυχε το διήμερο των αγώνων, αφού ξεχώρισαν οι αθλητές του ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής.

Ο Θανόπουλος Ιάσονας, ο «γίγαντας» της ομάδας του ΠΑΣ, από τον προκριματικό έδειξε την πολύ καλή του κατάσταση, και με βολή στα 56,01 μ. πήρε την 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο, ανεβαίνοντας στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου, αυτό του πανελληνιονίκη και κέρδισε επάξια τη θέση για την αποστολή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων που θα γίνει στη Λιλ (23-25/6).

Απίστευτη εμφάνιση έκανε και ο «φτερωτός» Δουλγέρης Γιάννης που την πρώτη μέρα του πρωταθλήματος  και στην κούρσα της μιας ανάσας, κατάφερε ύστερα από απουσία ετών να πλασαριστεί ανάμεσα στους πιο γρήγορους της χώρας καταλαμβάνοντας την 7η θέση με χρόνο 10:73 στα 100 μ. Η δεύτερη μέρα όμως ήταν αυτή που τον εδραίωσε ως κορυφαίο αθλητή, καθώς τα 200 μ., δίπλα σε μεγάλα ονόματα, τα έτρεξε σε χρόνο 21:48,  κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο και την 3η θέση στην πανελλήνια κατάταξη.

Πολύ καλή εμφάνιση έκανε όμως και ο Παπαδόπουλος Κοσμάς στα 400 εμπόδια που έλαβε την 13η θέση με χρόνο 56:00.

Μια άκυρη εκκίνηση στάθηκε αφορμή για να μην μπορέσει να αγωνιστεί η εμποδίστρια των 100 μ. Άλκηστις Γεωργίου, στερώντας της έτσι μια θέση στον τελικό του αθλήματος και γιατί όχι και ένα μετάλλιο.

Η Γιαννοπούλου Κωνσταντίνα δεν μπόρεσε να μπει στους τελικούς των 100 μ. και 200 μ. λαμβάνοντας την 19η θέση με χρόνο 25:92 στα 200 μ. και την 17η θέση με χρόνο 12:41 στα 100 μ.

Η Κρεμμύδα Φιλίτσα με άλμα στα 11,32 μ. έλαβε την 18η θέση στο άλμα τριπλούν.

Χρυσό ο Θανόπουλος - Χάλκινο ο Δουλγέρης, του ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΣτίβουΟ σύλλογος είχε και απουσίες σε αυτό το πρωτάθλημα, όπως της άλτριας του μήκους Κουκούτση Μάρας και των 400κοσάρηδων Μάρκου Ματίνας  και Ζαννή Λυκούρη, που παρ’ ότι δεν κατάφεραν  να αγωνιστούν λόγω εξεταστικής, καρδιοχτυπούσαν για τους συναθλητές τους βλέποντάς τους στην τηλεόραση και χειροκροτώντας τους.

Επόμενος και τελευταίος στόχος του Τσιπουρίδη Χρήστου και του ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων Α/Γ, στις 30-31 Ιουλίου στη Λάρισα.

Λάβετε θέσεις…!