Για τη συμπλήρωση τεσσάρων ετών από την ίδρυση των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», η εκπρόσωπος του κόμματος κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη, δήλωσε:

«Τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ιστορική εκείνη ημέρα που χιλιάδες αποφασισμένοι Έλληνες προερχόμενοι από διαφορετικές ιδεολογικές και κοινωνικές αφετηρίες, με εμπνευστή και πρωτοπόρο τον Πάνο Καμμένο, κάναμε το μεγάλο άλμα: Συγκροτήσαμε το ΚΙΝΗΜΑ των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ως έκφραση έντονης ανησυχίας για τις τύχες της Πατρίδας μας, όταν οι τότε ηγετικές ελίτ είχαν επιλέξει να τη βάλουν στη μέγγενη του ΔΝΤ και των μνημονίων ερήμην του Ελληνικού λαού.

Τέσσερα χρόνια ζωής μετρά ήδη το ΚΙΝΗΜΑ των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ο πρώτος πολιτικός φορέας που γεννήθηκε κυριολεκτικά στο διαδίκτυο και στους χώρους κοινωνικής δικτύωσης, από τον αυθορμητισμό, τον ενθουσιασμό, και τη βούληση χιλιάδων συμπολιτών μας να πάρουμε οι ίδιοι τις τύχες της Ελλάδας στα χέρια μας.

Το κίνημα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ αποκτά πλέον βαθιές ρίζες στην πολιτική ζωή της χώρας με τη στήριξη και την αμέριστη ηθική και ψυχική συμπαράσταση ενός μεγάλου κομματιού της ελληνικής κοινωνίας.

Τέσσερα χρόνια μετά, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ παραμένουμε όρθιοι στις επάλξεις, παρά τον βρώμικο πόλεμο που δεχόμαστε από τα πάσης φύσεως διαπλεκόμενα συμφέροντα, τα οποία συνεχίζουν να μας πολεμούν με κάθε τρόπο – και μέσω στημένων «δημοσκοπήσεων». Τους διαψεύσαμε πανηγυρικά στις κάλπες, γιατί πάνω απ’ όλα ανταποκριθήκαμε επάξια στις αγωνίες χιλιάδων Ελλήνων συμπολιτών μας. Και θα συνεχίσουμε να ανταποκρινόμαστε με την ίδια θέρμη.

Τέσσερα χρόνια μετά την ίδρυση του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ μας, τα ιδεώδη και οι αξίες που μας ενέπνεαν συνεχίζουν να μας εμπνέουν: Της Εθνικής Ανεξαρτησίας και της λαϊκής κυριαρχίας, της υπεράσπισης του εθνικού συμφέροντος και της τήρησης του Συντάγματος, της Ευρώπης της αλληλεγγύης, και της συνεργασίας μεταξύ των κρατών και των λαών και όχι της Ευρώπης στην οποία μια μειοψηφία θα ηγεμονεύει και θα αποφασίζει για τις τύχες όλων των λαών, ερήμην τους.

Αυτοί είναι οι λόγοι που οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ προεξάρχοντος του Προέδρου μας Πάνου Καμμένου επιλέξαμε να συμπράξουμε κυβερνητικά με τον ΣΥΡΙΖΑ, να στηρίξουμε και να συμβάλουμε στις προσπάθειες αυτής της κυβέρνησης έχοντας μοναδικό στόχο να βγάλουμε την Πατρίδα μας από τα μνημόνια. Η συγκυρία είναι όντως πολύ δύσκολη και οι ευθύνες μας μεγάλες. Αλλά είμαστε βέβαιοι ότι θα τα καταφέρουμε».