Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Πάλης Παμπαίδων – Παγκορασίδων, ανέβηκε η Κομοτηναία παλαίστρια Νικολέτα Μπάρμπα, θυγατέρα  του καθηγητή της ΣΕΦΑΑ του ΔΠΘ Γιάννη Μπάρμπα που είναι και ο προπονητής της, και της γυμνάστριας, υπεύθυνης του προγράμματος άσκησης στο νερό του συλλόγου “Περπατώ”, Ευαγγελίας Μακρή.

Για τη Νικολέτα, που αύριο 19 Μαρτίου γίνεται 13 ετών, ήταν η πρώτη συμμετοχή σε πανελλήνια διοργάνωση.

Έδωσε τέσσερις αγώνες συμπεριλαμβανομένου του τελικού, στην κατηγορία των 66 κιλών, και αντιμετώπισε 15χρονες αθλήτριες τις οποίες και νίκησε όλες με πτώση – χωρίς να δώσει πόντο!

Μάλιστα η πρωτιά της, της δίνει και το εισιτήριο της πρόκρισης στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο στην Ουγγαρία, ενόψει του οποίου σε λίγες μέρες αναχωρεί για προετοιμασία στο Ταλίν.

Εξάλλου, τα τελευταία χρόνια έχει κερδίσει την πρωτιά και σειρά διεθνών τουρνουά, σε Γερμανία, Σουηδία και Ολλανδία.

Συνολικά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, που φιλοξενήθηκε στις Σέρρες, έλαβαν μέρος 350 αθλητές και αθλήτριες, που αγωνίστηκαν στην ελευθέρα, την ελληνορωμαϊκή και τη γυναικεία πάλη.

Ανείπωτη προφανώς η χαρά και η συγκίνηση για τον πατέρα και προπονητή της, Γιάννη Μπάρμπα, τη στιγμή που κλήθηκε να κάνει την απονομή του χρυσού μεταλλίου στην πολλά υποσχόμενη κόρη του:

Πολλά συγχαρητήρια και από εμάς στη Νικολέτα, στον προπονητή πατέρα της και στη μητέρα της! Είμαστε σίγουροι οτι στη λαμπρή σταδιοδρομία της θα τιμήσει πολλές φορές ακόμη τον τόπο μας!