Το φημισμένο κουκλοθέατρο “ΝΙΣΤΑ” από τη Θεσσαλονίκη, θα φιλοξενήσει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 10ου Νηπιαγωγείου Κομοτηνής, για μια μοναδική Χριστουγεννιάτικη παράσταση για όλα τα παιδιά της πόλης!

Η παράσταση, με τίτλο”Περιμένοντας τον Άγιο Βασίλη”, θα δοθεί στο Ίδρυμα Παπανικολάου την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι με συμβολικό εισιτήριο 3 €. 

Λίγα λόγια για την παράσταση: Είναι παραμονή Πρωτοχρονιάς… Δύο παιδιά, ο Πετρής και η Ασημίνα, τραγουδούν τα κάλαντα περιμένοντας τον Άγιο Βασίλη… Κάποια στιγμή φτάνουν στο σπίτι του κακού Κότα ο οποίος αποκρίνεται: «Δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης. Εγώ το μόνο που περιμένω από τις γιορτές είναι να φάω το γουρούνι μου». Τα παιδιά του παίρνουν το γουρούνι και ο Κότας ψάχνει να το βρει! Στη συνέχεια έρχονται ο Αϊ Βασίλης, οι καλικάντζαροι και … μια γαλοπούλα!

Λίγα λόγια για τον κουκλοθίασο “ΝΙΣΤΑ”: Δημιουργήθηκε το 2007 από τη Δήμητρα Ζάντζα και τον Παναγιώτη Κουλούρη. Πήρε το όνομά του από τα αρχικά των δύο παιδιών τους, της Νίνας και του Στάθη. Η Δήμητρα και ο Παναγιώτης είναι νηπιαγωγοί. Εργάζονται από το 2001 στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Ασχολούνται με το κουκλοθέατρο τα τελευταία είκοσι χρόνια παίζοντας παραστάσεις και διδάσκοντας κατασκευή κούκλας. Στις παραστάσεις τους χρησιμοποιούν κυρίως γαντόκουκλες και μάπετ. Με αφετηρία τον παιδικό ανιμισμό, πιστεύουν πως “το να δίνεις ζωή στα άψυχα πράγματα μέσα από το κουκλοθέατρο, είναι μια περιπέτεια αληθινής δημιουργίας που αφορά και τα παιδιά και τους μεγάλους”.