«Μια φορά κι έναν καιρό, πάνω σε μια Χριστουγεννιάτικη πιατέλα, ήταν ένα μελομακάρονο διαφορετικό από τα υπόλοιπα μελομακάρονα. Τα άλλα είχαν Χριστουγεννιάτικο σχήμα, π.χ. άλλο ήταν δεντράκι, άλλο αστεράκι, άλλο καμπανούλα, άλλο χιονάνθρωπος, άλλο αγγελάκι. Αυτό όμως είχε διαφορετικό σχήμα. Δεν ήταν ούτε στρόγγυλο ούτε και τετράγωνο. Ήταν λίγο στρουμπουλό, είχε όμως ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Είχε πάνω του πολύ σιρόπι και καρύδια, και φαινόταν πεντανόστιμο. Αν και ήταν το πιο χαριτωμένο απ’ όλα τ’ άλλα μελομακάρονα που βρίσκονταν στην πιατέλα, δεν το προτιμούσε κανένας και τα παιδιά της οικογένειας έτρωγαν μόνο τα μελομακάρονα με σχήματα. Ούτε και οι καλεσμένοι της οικογένειας. Σιγά-σιγά άρχισαν να περνούν οι μέρες των γιορτών… Η πιατέλα είχε αδειάσει και το μελομακάρονο έστεκε μόνο του περιμένοντας κάποιος να το γευτεί. Ένα βράδυ, τα στολίδια του έλατου ζωντάνεψαν, και άκουσαν ένα σιγανό κλάμα…».

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Κομοτηνής προσκαλεί τους μικρούς του φίλους την Τρίτη  29 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 11:00 να γιορτάσουν μαζί και να ζωντανέψουν τα Χριστουγεννιάτικα μελομακάρονα με ένα τρυφερό θεατρικό παιχνίδι με θέμα τη φιλία.

Την ερμηνεία-εμψύχωση του θεατρικού παιχνιδιού με τίτλο «Κλαίνε τα μελομακάρονα;», θα πραγματοποιήσει η προπτυχιακή φοιτήτρια του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ κ. Ελένη Τζιγερτζή.

Η δράση απευθύνεται σε παιδιά προνηπιακής και νηπιακής ηλικίας, και της πρώτης τάξης του δημοτικού.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο 2531022411 (πληροφορίες: Νάγια Δαλακούρα) – περιορισμένος αριθμός θέσεων.