Στο 9ο Περιφερειακό Παιδικό- Εφηβικό Φεστιβάλ Ποντιακών Παραδοσιακών Χορών.

Ο Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Καβάλας, πραγματοποίησαν με απόλυτη επιτυχία την Κυριακή 23 Απριλίου, στο κλειστό γήπεδο ΔΑΚ «Αλεξάνδρα Δήμογλου» στην Καβάλα, το 9ο Περιφερειακό Παιδικό- Εφηβικό Φεστιβάλ Ποντιακών Παραδοσιακών Χορών.
Περισσότεροι από 700 χορευτές, παιδικής και εφηβικής ηλικίας, από τα ποντιακά σωματεία του Έβρου, της Ροδόπης, της Ξάνθης, της Καβάλας και της Δράμας, ένωσαν τα χέρια τους για 9η συνεχόμενη χρονιά σε ένα χορό γεμάτο δυναμισμό, πάθος, χαμόγελα, μεταλαμπαδεύοντας στους θεατές τα μηνύματα της αλληλεγγύης, της φιλίας, του πολιτισμού, της αισιοδοξίας και της ενότητας.
Στο φεστιβάλ τιμήθηκαν οι αξιόλογοι καλλιτέχνες που κατάγονται από τον Νομό Καβάλας, ο Γιωργούλης Λαφαζανίδης και ο Πόλιος Παπαγιαννίδης, για την προσφορά τους στην μουσική ποντιακή παράδοση.
Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Ανατολικής-Μακεδονίας και Θράκης της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδoς απευθύνει θερμές ευχαριστίες σε όλα τα σωματεία της Περιφέρειάς μας για την μαζική συμμετοχή τους στο φεστιβάλ, τους συντονιστές χοροδιδασκάλους και όλους τους χοροδιδασκάλους, όπως και τους μουσικούς που συνόδεψαν τους χορευτές μας για τη συμβολή τους στην πολύ καλή εμφάνιση των χορευτών. Ευχαριστίες απευθύνει επίσης στον Δήμο Καβάλας και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για την συνεισφορά τους στην υλοποίηση του συγκεκριμένου φεστιβάλ, όπως επίσης στην περιφερειακή επιτροπή νεολαίας και σε όλους του εθελοντές και φορείς που με την εθελοντική τους παρουσία διευκόλυναν σε μέγιστο βαθμό τους ανθρώπους που παρευρέθησαν και συνέβαλαν σημαντικά στην συνολική διοργάνωση της όμορφης αυτής γιορτής.
Τα πιο θερμά όμως συγχαρητήρια αξίζουν στους 700 και πλέον χορευτές της περιφέρειάς μας, που με την εξαιρετική τους εμφάνιση, χάρισαν μοναδικές στιγμές περηφάνειας και αισιοδοξίας και φυσικά εξύψωσαν το ηθικό όλων των παρευρισκομένων.

Φωτογραφίες: Μαρία Αποστολίδου