Σε 40 ημέρες έκλεψαν είδη αξίας 30.000 ευρώ

Οι έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας οδήγησαν στην εξιχνίαση 17 κλοπών από οικίες, αποθήκες και αγρόκτημα- τετελεσμένων και σε απόπειρα- που είχαν διαπραχθεί το χρονικό διάστημα από 4 Αυγούστου έως 13 Σεπτεμβρίου του 2016 στο νομό Καβάλας.    

Ως δράστες ταυτοποιήθηκαν 3 αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 22, 24 και 38 ετών, και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής. Ακολούθως συνελήφθησαν στις 22 Σεπτεμβρίου, μετά από σχετικά Εντάλματα Σύλληψης.

Αναλυτικότερα, από τις έρευνες των αστυνομικών προέκυψε ότι το παραπάνω χρονικό διάστημα οι τρεις δράστες, ενεργώντας με διαφορετικές συνθέσεις, διέρρηξαν στο νομό Καβάλας, 16 οικίες και αποθήκες, ενώ εισήλθαν σε περιφραγμένο αγρόκτημα, χωρίς όμως να προλάβουν να αφαιρέσουν οτιδήποτε από το εσωτερικό του, καθόσον έγιναν αντιληπτοί.

Κατά τη διάπραξη των διαρρήξεων αφαίρεσαν, μεταξύ άλλων, πλήθος εργαλείων (ηλεκτρικά-βενζινοκίνητα κλπ), μία γεννήτρια, ηλεκτρονικές – ηλεκτρικές συσκευές, ένα κυνηγετικό όπλο, κυνηγετικά φυσίγγια, ένα ποδήλατο και είδη ένδυσης, η συνολική αξία των οποίων προσεγγίζει τις 30.000 ευρώ.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας σε χώρους όπου διέμεναν οι δύο δράστες, ο 22χρονος και ο 28χρονος, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν διάφορα εργαλεία, 4 φακοί, 3 κινητά τηλέφωνα, 60 κυνηγετικά φυσίγγια και είδη ένδυσης.

Δύο από τα κατασχεθέντα αντικείμενα αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους, καθόσον προέκυψε ότι προέρχονται από δύο κλοπές που διέπραξαν οι δράστες.

Την προανάκριση και τις έρευνες ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.