Έναν 51χρονο ημεδαπό και έναν 26χρονο Αλβανό, συνέλαβαν αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, και σε βάρος τους σχημάτισαν δικογραφία για εισαγωγή – μεταφορά ναρκωτικών και παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών, κατά περίπτωση.

Έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν οργανωμένη επιχείρηση κατά τη διάρκεια της οποίας εντόπισαν στην Εγνατία Οδό Ηγουμενίτσας – Θεσσαλονίκης (νομό Ιωαννίνων), τους δύο άνδρες, να επιβαίνουν σε Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο και να κινούνται με κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη. Σε ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησαν στο όχημα, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένες στον χώρο των αποσκευών, πέντε νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 4.330 γραμμαρίων. Επιπλέον, στην κατοχή του 26χρονου βρέθηκε μία νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 9 γραμμαρίων.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 26χρονος Αλβανός είχε «εισάγει» την ποσότητα της κάνναβης στην Ελλάδα από την  Αλβανία, μέσω αφύλακτης διάβασης της ελληνοαλβανικής μεθορίου.

Αμφότεροι οι συλληφθέντες κατηγορούνται και για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών, καθ’ όσον ο 51χρονος μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα τον 26χρονο, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα στερούμενος ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ ήταν και καταχωρημένος στον κατάλογο ανεπιθύμητων αλλοδαπών.

Κατασχέθηκαν συνολικά 4.339 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, το όχημα των συλληφθέντων, το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ και τέσσερα κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.