– Μια δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και κοινωνικής αλληλεγγύης των μαθητών που αγκάλιασαν όλοι στις Σάπες.

Δεν είχε προηγούμενο η ανταπόκριση της κοινωνίας των Σαπών στο κάλεσμα των μικρών μαθητών του Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Σαπών για συλλογή πλαστικών καπακιών τα οποία θα δοθούν στον Σύλλογο Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα και Φίλων «ΠΕΡΠΑΤΩ», προκειμένου αυτός να αγοράσει υλικά απαραίτητα για τα μέλη του.

Η πρωτοβουλία, που ελήφθη και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανακύκλωσης (14/11), και στήριξαν έμπρακτα ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων καθώς και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου, ολοκληρώθηκε με μια όμορφη εκδήλωση, την οργάνωση και παρουσίαση της οποίας ανέλαβε η υποδιευθύντρια κ. Ελευθερία Ιωαννίδου.

Στην ανακύκλωση και τα οφέλη της για το περιβάλλον, τόσο ως συνείδηση όσο και ως καθημερινή πρακτική, μίλησε στα παιδιά η εκπαιδευτικός κ. Σοφία Τριμπόνια, και ακολούθως ο κοινωνικός λειτουργός και εκπρόσωπος του «ΠΕΡΠΑΤΩ» κ. Απόστολος Τζουμαλάκης, ευχαρίστησε όλους τους μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, για την τεράστια ανταπόκριση και εν τέλει συλλογή χιλιάδων πλαστικών καπακιών, τα οποία «θα πιάσουν τόπο και θα καλύψουν μέσα από αυτήν την πράξη ανάγκες του συλλόγου και συγκεκριμένα την προμήθεια χειρήλατων καροτσιών» όπως είπε.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την παρουσίαση παραστάσεων από τους μικρούς μαθητές των τμημάτων Α1 και Α2 του σχολείου, ενώ ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο, με την παρουσίαση δηλαδή θεατρικής παράστασης από την ομάδα κουκλοθέατρου «ΤΙΚ ΝΙΚ», με θέμα ‘’Ιστορίες της Ανακυκλούπολης’’.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενεργή συμμετοχή στην εκδήλωση είχαν και οι μαθητές του Μειονοτικού Δημοτικού Σχολείου Σαπών, ενώ εκ μέρους του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών παραβρέθηκε στην εκδήλωση o Πρόεδρος της Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ηλίας Σταυρίδης.

Ήταν μια πολύ όμορφη εκδήλωση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και κοινωνικής αλληλεγγύης, που καταχειροκροτήθηκε, γι’ αυτό και αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους εμπνευστές, διοργανωτές, και κυρίως στους μικρούς μαθητές που ήταν και η «ψυχή» της προσπάθειας.