Οι κύριοι Χατζηοσμάν και Σταυρίδης, στο γραφείο του Αντιπροέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ, κ. Μπαμπασίδη.
Οι κύριοι Χατζηοσμάν και Σταυρίδης, στο γραφείο του Αντιπροέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ, κ. Μπαμπασίδη.

Συνεχίζοντας τις επαφές τους για τα αγροτικά ζητήματα, ο βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ροδόπης κ. Αχμέτ Χατζηοσμάν, και ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών κ. Γιάννης Σταυρίδης, επισκέφθηκαν τον ΟΠΕΚΕΠΕ όπου συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο του Οργανισμού κ. Γρηγόρη Αποστολάκο, τους Αντιπροέδρους κ.κ. Κυριάκο Μπαμπασίδη και Αλέξανδρο Οφίδη, και τον Γενικό Διευθυντή κ. Δημήτρη Αρκιτσαίο.

Στο τραπέζι τέθηκαν όλα τα αγροτικά θέματα της Ροδόπης που άπτονται των αρμοδιοτήτων του ΟΠΕΚΕΠΕ, με προτεραιότητα στα προβλήματα της κτηνοτροφίας, και με την έμφαση να δίνεται στους βοσκοτόπους.

Τα στελέχη του Οργανισμού παρείχαν διαβεβαιώσεις ότι θα δοθεί λύση προκειμένου να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των κτηνοτρόφων και να ενεργοποιηθούν στη νέα Κ.Α.Π.

Επιπλέον, για τη στήριξη και ενίσχυση των κτηνοτρόφων των οποίων το ζωικό κεφάλαιο επλήγη από τις ζωονόσους, αποφασίστηκε η καταβολή πρόσθετης αποζημίωσης ύψους 4,5 εκατ. € για όλη την επικράτεια αλλά κυρίως για την Ανατολική Μακεδονία – Θράκη και τη Χαλκιδική, προκειμένου να αντικατασταθούν τα απολεσθέντα ζώα.

Οι κ.κ. Χατζηοσμάν και Σταυρίδης, ενημερώθηκαν ακόμη, ότι τις επόμενες μέρες θα ανοίξει το ηλεκτρονικό σύστημα για να γίνουν οι διορθώσεις στις δηλώσεις καλλιέργειας, εξέλιξη σημαντική για όσους παραγωγούς έμειναν απλήρωτοι λόγω λαθών στις δηλώσεις ΟΣΔΕ. Οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί και κτηνοτρόφοι πρέπει να προσέλθουν στις πύλες που υπέβαλαν τις δηλώσεις καλλιέργειας και να προβούν στις απαραίτητες διορθώσεις. Το σύστημα θα παραμείνει ανοιχτό έως τις 5 Δεκεμβρίου.

Με τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, κ. Αποστολάκο.
Με τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, κ. Αποστολάκο.
Στο γραφείο του κ. Οφίδη.
Στο γραφείο του κ. Οφίδη.