1 (1)

Τέσσερις ημεδαποί, ηλικίας 42, 22, 21 και 19 ετών, (πατέρας και γιοι) συνελήφθησαν στο Μωσαϊκό Ροδόπης από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, κατηγορούμενοι για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, κατοχή λαθραίου καπνού, παράνομη οπλοκατοχή και κλοπές.

Στη σχετική δικογραφία περιλαμβάνονται κι άλλοι δύο ημεδαποί, ηλικίας 28 και 17 ετών, οι οποίοι δεν συνελήφθησαν και κατηγορούνται για κλοπές.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν οργανωμένη επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας εντόπισαν στην οικία των δραστών, και κατάσχεσαν:

– δέκα δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 1,20 έως 3,10 μέτρων, από τα οποία τα τρία ήταν κορφολογημένα.

– κλώνους ακατέργαστης κάνναβης σε κατάσταση αποξήρανσης, συνολικού βάρους 486 γραμμαρίων.

– μία νάιλον συσκευασία με καπνό,  βάρους 430 γραμμαρίων, για τον οποίο δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.

– ένα κυνηγετικό όπλο.

– έξι κυνηγετικά φυσίγγια.

– είκοσι τρία εξαρτήματα δίκυκλων οχημάτων.

– έναν σκελετό δικύκλου με παραποιημένο αριθμό πλαισίου.

– τρεις μπαταρίες οχημάτων.

– ένα ηλεκτρικό εργαλείο.

– μία ηλεκτρονική συσκευή.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 42χρονο και τον 28χρονο να κατέχουν δύο δίκυκλες μοτοσικλέτες, τις οποίες όπως προέκυψε είχε αφαιρέσει ο 17χρονος το 2010 και την 19-10-2014, από τον Ίασμο Ροδόπης και τη Χρυσούπολη Καβάλας αντίστοιχα, και στη συνέχεια τις διέθεσε σε αυτούς.

Ο 17χρονος, την 1-9-2014, διέφυγε από το Ίδρυμα Αγωγής Ανήλικων Αρρένων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης Βόλου, όπου κρατούνταν για ληστείες, διακεκριμένες κλοπές και παραβάσεις του νόμου περί όπλων, και έκτοτε αναζητείται.

Επίσης, οι δύο δράστες ηλικίας 21 και 19 ετών, έχουν απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για διακεκριμένες κλοπές, ενώ ο 42χρονος για επικίνδυνες σωματικές βλάβες.

2 (1) 3 (1) 4 (1)