Εκτός από το διάβασμα και τις καθημερινές προπονήσεις, εργαζόταν συγχρόνως στο ιχθυοπωλείο του πατέρα της, στοιχείο που προσδίδει περαιτέρω αξία στην επιτυχία της.

Με 20.547 μόρια, η γεννημένη στις 15/12/1999 Χαρά Ελευθερίου από το 1ο Γενικό Λύκειο Κομοτηνής, εισήχθη πρώτη μεταξύ των 288 νέων φοιτητών της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΣΕΦΑΑ) Κομοτηνής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

ΧΑΡΑ ΠΡΩΤΗΣυγκέντρωσε 17.557 μόρια από τη βαθμολογία της στα εξεταζόμενα μαθήματα (17,4 στην έκθεση, 16,7 στα μαθηματικά κατεύθυνσης, 18,8 στην Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον, και 17,8 στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας), και 2.990 μόρια από τις επιδόσεις της στα αθλήματα (200 μ., σφαίρα, άλματος εις μήκος).

Αθλήτρια του άλματος επί κοντώ μέχρι πέρυσι στον Ρήσσο Κομοτηνής, και αγωνισμάτων δρόμου από φέτος στον ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής, η Χαρά είχε στοχεύσει μόνο στη σχολή που πέτυχε. “Ήθελα κατ’ αρχήν να συνδυάσω τις προπονήσεις με τις σπουδές μου, αλλά και να μην επιβαρύνω οικονομικά την οικογένειά μου περνώντας σε κάποια σχολή εκτός Κομοτηνής”, λέει η ίδια, που εκτός από το διάβασμα και τις καθημερινές προπονήσεις, εργαζόταν συγχρόνως στο ιχθυοπωλείο του πατέρα της Λευτέρη Ελευθερίου, στοιχείο που προφανώς προσδίδει περαιτέρω αξία στην επιτυχία της.

DSC00413Παρ’ όλ’ αυτά, θεωρεί πως “δεν ήταν ιδιαιτέρως πιεστική η χρονιά”, και τούτο, διότι το “μυστικό” της υπήρξε η σωστή οργάνωση του χρόνου της. “Μπορείς να πετυχαίνεις τους στόχους σου αν βάζεις τα πράγματα σε σωστή σειρά, σε πρόγραμμα, κι αν έχεις ψυχραιμία”, εκτιμά.

Για την επίτευξη του στόχου της ευχαριστεί τους καθηγητές του σχολείου της αλλά και εκείνους του φροντιστηρίου της που “με βοήθησαν πάρα πολύ” όπως επισημαίνει, καθώς και τους γονείς της που όπως σημειώνει “ήταν δίπλα μου”.

Σχολιάζοντας τη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων, τη χαρακτηρίζει “πολύ ψυχοφθόρα διαδικασία”, που “πρέπει να τη χειριζόμαστε χωρίς άγχος”. Εξάλλου τονίζει πως “με μια αποτυχία δεν έρχεται το τέλος”, στέλνοντας έτσι και το δικό της μήνυμα στα παιδιά που δεν κατάφεραν να εισαχθούν σε κάποια σχολή.