ΤΕΛΙΚΟΙ ΣΧΟΛΙΚΟΥΣτην Ερέτρια, 25-27 Απριλίου, πραγματοποιήθηκαν οι τελικοί αγώνες του 26ου ατομικού και 12ου ομαδικού, πανελλήνιου σχολικού πρωταθλήματος σκάκι, με την Αλεξανδρούπολη να κατακτά ένα χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία κοριτσιών της Α΄ Δημοτικού.

Σε όλες τις φάσεις της διοργάνωσης έλαβαν μέρος 30.000 μαθητές απ’ όλη τη χώρα, ενώ στους τελικούς αγωνίστηκαν περισσότεροι από 900 μαθητές στο ατομικό, και 81 σχολεία στο ομαδικό.

Από την Αλεξανδρούπολη, η Μπλίτσα Άρτεμις της Α΄ τάξης του 12ου Δημοτικού Σχολείου, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο συγκεντρώνοντας 5 βαθμούς σε εννέα παιχνίδια.

Πολύ υψηλή βαθμολογία πέτυχε και ο Κούτλας Νίκος, μαθητής της Β΄ τάξης  του 3ου Δημοτικού Σχολείου Φερών, που κατετάγη 6ος, με 6,5 βαθμούς σε 9 παιχνίδια.

Από την Αλεξανδρούπολη συμμετείχαν επίσης:

– Ο Ρουμελιώτης Κωνσταντίνος του 20ου Νηπιαγωγείου, ο Παντελίδης Κωνσταντίνος της Α΄ τάξης του Πειραματικού Σχολείου, και ο Μπλίτσας Ορέστης της Ε΄ τάξης του 12ου Δημοτικού.

Στην τελική φάση των αγώνων είχαν προκριθεί και οι Βαλλιάνος Γεράσιμος και Δημάκης Σταύρος, δίχως ωστόσο να πάρουν μέρος.

Όλα τα παιδιά προέρχονται από τις ακαδημίες του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, και παρακολουθούν μαθήματα σκάκι από εξειδικευμένους  καθηγητές.

Η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία βρίσκεται σε επαφή με το Υπουργείο Παιδείας για την ένταξη του σκακιού στον σχολικό αθλητισμό, αίτημα που εκφράζει όλη τη σκακιστική οικογένεια και υποστηρίζεται από τα σωματεία της και από τους φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας.