Ανακοίνωση-καταγγελία κατά της δημοτικής αρχής εξέδωσε η Φελίνα Καζάκου, μετά την επίσκεψή της στην περιοχή της οδού Ομήρου, όπου μετά από πρόσκληση που δέχτηκε από τους κατοίκους όπως τονίζει, διαπίστωσε έντονα προβλήματα πρόσβασης των κατοίκων στις οικίες τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της επικεφαλής της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Κομοτηνής, “Εμείς η πόλη”, Φελίνας Καζάκου, έχει ως εξής:

“Λίγα μέτρα από το κέντρο της πόλης, γειτονιές ξεχασμένες και «πολίτες β’ κατηγορίας» ζητούν απεγνωσμένα βοήθεια για τα αυτονόητα.

Μετά από πρόσκληση των κατοίκων της οδού Oμήρου βρεθήκαμε στις ξεχασμένες γειτονιές της πόλης. Πρόκειται για μια περιοχή όπου οι κάτοικοί της αγωνίζονται να δώσουν λύση στα απλά και καθημερινά τους προβλήματα, όπως αυτό της πρόσβασης στα σπίτια τους. Εικόνες απογοητευτικές, πολίτες σε απόγνωση, γονείς αγανακτισμένοι, καθώς με κάθε νεροποντή οι δρόμοι μετατρέπονται σε λίμνες. Δρόμοι που γίνονται απροσπέλαστοι και κάνουν αδύνατη τη διέλευση πεζών και οχημάτων. Περιουσίες πλημμυρισμένες και εγκαταλελειμμένες καθώς πλέον οι κάτοικοι δεν έχουν πρόσβαση. Αυτοί που έχουν εναλλακτικές επιλογές τα εγκαταλείπουν, ενώ κάποιοι αναζητούν απεγνωσμένα κάποιον εκπρόσωπο της διοίκησης του Δήμου. Οι κάτοικοι δηλώνουν αγανακτισμένοι καθώς η διοίκηση του Δήμου, ο κ. Πετρίδης και οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι γνωρίζουν το πρόβλημα αλλά παραμένουν στις υποσχέσεις. Παρά τα έγγραφα που έχουν αποσταλεί από τον Μάρτιο του 2013 και τον Νοέμβριο του 2017 (τα οποία συνυπογράφουν οι κάτοικοι), η διοίκηση του Δήμου εξακολουθεί να μη δίνει λύση στο πρόβλημα της περιοχής. Αλήθεια, τι να πει κανείς σε αυτόν τον αγανακτισμένο πατέρα που αδυνατεί να βγάλει το μωρό του έξω από το σπίτι ακόμη και τους καλοκαιρινούς μήνες; Πώς να δικαιολογηθεί κανείς στους πολίτες που με κάθε μπόρα καταστρέφονται οι περιουσίες τους;

Λυπάμαι και ντρέπομαι όχι μόνο για την κατάσταση της καθημερινότητάς τους, αλλά κυρίως ότι έπαψαν να ελπίζουν και να πιστεύουν…

Παρεμπιπτόντως, δικαιολογημένα κανείς θα πίστευε κανείς ότι οι φωτογραφίες που αποτυπώνουν πλήρως την κατάσταση, είναι από τον χειμώνα. Το χειρότερο όλων, ότι οι λήψη αυτών έγινε κατά την επίσκεψη μας, δύο μέρες μετά τη νεροποντή της Δευτέρας 18/6, έτσι για να φανταστείτε τις εικόνες κατά τους χειμερινούς μήνες.

Για τους δύσπιστους, είναι μια καλή αφορμή να επισκεφθούν την περιοχή και να αντικρύσουν τους πολίτες στα μάτια”.