Για τα προβλήματα που ταλανίζουν την αγορά και κατ’ επέκταση την οικονομία της Ροδόπης, ενημερώθηκε η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Φώφη Γεννηματά, κατά τη σύσκεψη που είχε στο Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο με εκπροσώπους των τοπικών παραγωγικών φορέων.

Δείχνοντας να γνωρίζει το εύρος και το βάθος των ζητημάτων που της τέθηκαν, τόνισε εμφατικά την αναγκαιότητα να υπάρξει μια κυβέρνηση που με κοινωνικό πρόσημο στις πολιτικές της και εισακούγοντας τις τοπικές κοινωνίες, να εκπονήσει ένα δυναμικό εθνικό πρόγραμμα που με συνέπεια και αποφασιστικότητα θα ξαναφέρει στον κόσμο τη θετική ψυχολογία και θα χαράξει σταθερό δρόμο προς την έξοδο από την κρίση.

Η κ. Γεννηματά είχε και συνάντηση σε θερμό κλίμα με τον Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Γιώργο Πετρίδη, με τον οποίο συμφώνησε για την ανάγκη που υπάρχει ώστε να δοθούν στους πολίτες σαφείς και ρεαλιστικές απαντήσεις και λύσεις για τα προβλήματα που ταλανίζουν την κοινωνία τα τελευταία χρόνια.

Συγκεκριμένα, μετά τις επαφές της, η κ. Γεννηματά δήλωσε:

«Η κυβέρνηση, εκτός από τα ψέματα που είπε για να έρθει στην εξουσία, αποδείχτηκε ότι δεν έχει κανένα σχέδιο, δεν έχει την ικανότητα και την αποτελεσματικότητα να λύσει τα προβλήματα του ελληνικού λαού και να διαπραγματευτεί αποτελεσματικά προς όφελος των εθνικών συμφερόντων.

Έχουμε πει πάρα πολλές φορές ότι η χώρα χρειάζεται μια Εθνική Γραμμή, και Εθνική Συνεννόηση για να μπορέσει να την υλοποιήσει. Γιατί πρέπει να προχωρήσουμε σε προοδευτικές μεταρρυθμίσεις στην οικονομία, στο κράτος, ταυτόχρονα όμως πρέπει να διεκδικήσουμε τώρα τις αλλαγές για το χρέος και για τα πρωτογενή πλεονάσματα. Είναι αδύνατον να πετύχουμε τον στόχο του 3% το 2018, από τη στιγμή που είμαστε ακόμα σε ύφεση, και δεν μπορούμε να αφήσουμε τη συζήτηση για το χρέος μετά το 2018 – που παρά τα ψέματα που λέει σήμερα – δεσμεύτηκε και υπέγραψε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός κατά τις απαιτήσεις του κ. Σόιμπλε.

Οι αλλαγές πρέπει να γίνουν τώρα, και αυτό σημαίνει ότι η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή κυβέρνηση η οποία θα μπορέσει να διαπραγματευτεί επιτέλους αποτελεσματικά και να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο και την κρίση με ασφάλεια, μέσα στην Ευρώπη, μέσα στην Ευρωζώνη.

Εμείς, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, δουλεύουμε καθημερινά μέσα στην κοινωνία και μαζί με τους παραγωγικούς φορείς. Έχουμε ξεκινήσει ένα μεγάλο οδοιπορικό σε όλη την Ελλάδα, και αυτό που διαπιστώνουμε είναι ότι καθημερινά επιστρέφουν οι δημοκράτες προοδευτικοί πολίτες στο σπίτι τους, στη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Μαζί τους διαμορφώνουμε ένα εθνικό σχέδιο για την παραγωγική και οικονομική ανασυγκρότηση του τόπου. Όλοι όσοι πιστεύουν το ιδεολογικό και πολιτικό πλαίσιο που έχουμε θέσει και ανήκουν στον χώρο της Κεντροαριστεράς, πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί μας, να συμπορευθούμε, γιατί τώρα έχει ανάγκη η χώρα ένα ισχυρό πλειοψηφικό προοδευτικό ρεύμα που θα δώσει εναλλακτική πρόταση προοδευτικής διακυβέρνησης».