Ο υπερπληθυσμός των κρατουμένων και η έλλειψη προσωπικού είναι τα δύο σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γενικό Κατάστημα Κράτησης Κομοτηνής, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου Σωφρονιστικών Υπαλλήλων.

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για υπέρβαση κατά 150% του προβλεπόμενου αριθμού κρατουμένων, ενώ υπάρχει και μομφή για την τροποποίηση του οργανογράμματος, με την αύξηση της χωρητικότητας του καταστήματος από 105 σε 162. Όσον αφορά τη στελέχωση, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι υπενθυμίζουν ότι μειώθηκαν τέσσερις φορές οι οργανικές θέσεις, για να εμφανίζεται πληρότητα στην κάλυψή τους, ενώ επισημαίνουν ότι οι φυλακές της Κομοτηνής εξαιρούνται από προσλήψεις μέσω διαγωνισμού από το 1994. Τα τρία αιτήματα που καταθέτει ο σύλλογος είναι να προσαρμοστεί ο αριθμός των κρατουμένων στα όσα όριζε το παλιό οργανόγραμμα, να γίνουν προσλήψεις – μετακινήσεις προσωπικού για την πλήρωση των κενών θέσεων, και να χορηγηθούν τα απαιτούμενα κονδύλια για υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο αριθμός των κρατουμένων για μια ακόμα φορά ξεπερνά τον αριθμό 300. 300 του 2018, οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με τους 200 του 2014. Οι αλλαγές δραματικές. Έχει μειωθεί – σημαντικά – ο μέσος όρος ηλικίας σε αντίθεση με το γηρασμένο προσωπικό, 27-28 και 48-49 έτη αντίστοιχα. Η  καταγωγή πολλών εξ αυτών είναι από χώρες όπου η ζωή δεν έχει καμία αξία λόγω πολέμων, κουλτούρας, καθεστώτων (Συρία, Ιράκ, Πακιστάν, κ.τλ.). Μάχες, βασανιστήρια, βιασμοί, φόνοι, είναι βιώματα για αυτούς, ενώ η λέξη «αυτοάμυνα» έχει λησμονηθεί-καταργηθεί για/από εμάς. Επιθέσεις σωματικές-λεκτικές πολλές μεταξύ αυτών. Μάχη Πακιστανών-Αραβόφωνων με «όπλα» πρωτόγνωρα (βραστό νερό). Επιθέσεις σωματικές-λεκτικές και προς υπαλλήλους, με αποκορύφωμα το περιστατικό της άνανδρης επίθεσης όχλου εκ των αραβόφωνων κατά ενός, και συγκεκριμένα του σημερινού Αρχ/κα Παπαδόπουλου Αντώνη. Προστέθηκαν γλώσσες και διάλεκτοι άγνωστες έως τώρα (αραβικά, φαρσί, ουντού, κουρδικά, κ.τλ.), κάνοντας μια απλή πληροφόρηση δύσκολη έως ακατόρθωτη. Έχοντας αναφέρει το πρόβλημα του υπερπληθυσμού κρατουμένων πάμπολλες φορές και προς πάσα κατεύθυνση, βλέπουμε πως οι “Σοφοί των Αθηνών” θεωρούν το Γ.Κ.Κ. Κομοτηνής, άσωστο χωνευτήρι ψυχών. Τριακόσιοι και πλέον κρατούμενοι σημαίνει 150% περισσότεροι με το νέο οργανόγραμμα (162 κρατούμενοι), ενώ με το παλιό (105 κρατούμενοι) 300%!. Ένα μεγάλο εύγε στους “Σοφούς” που με απλά μαθηματικά κατάφεραν να μεγαλώσουν το Κατάστημα κατά 50% (και βάλε). Θεοί. Ατομικά κελιά με τέσσερα άτομα, κελιά των δύο με επτά, θάλαμοι των οκτώ ατόμων με 35+. Ελλείψεις σε στρώματα, κρεβάτια, κουβέρτες, καθιστούν τη διαβίωση των κρατούμενων εντός του Καταστήματος σκληρή και δύσκολη. Ο ζωτικός-προσωπικός χώρος έχει μειωθεί στο 1/6. Οι τριβές καθημερινό φαινόμενο. Οργή, θυμός. Άρωμα στάσης πλανάται καθημερινά. Δύσκολη η κατάσταση και για το προσωπικό. Πολλοί περισσότεροι κρατούμενοι, σημαίνει: Πολλές περισσότερες μεταβάσεις σε ιατρεία, γραφείο Αρχ/κα, ψυχολόγο, νοσοκομείο, κ.τ.λ., με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε θέματα ασφαλείας. Το εδώ και χρόνια μειωμένο φυλακτικό προσωπικό, εργάζεται υπερβάλλοντας εαυτόν. Εδώ οι “Σοφοί” πάλι έβαλαν την πινελιά τους: α) Μειώνοντας τις οργανικές θέσεις των φυλάκων (τέσσερις φορές), άρα μεγαλύτερη πληρότητα κάλυψης κενών θέσεων με τον ίδιο αριθμό υπαλλήλων. Είπαμε, Θεοί. β) Εξαιρώντας το Κατάστημα από προσλήψεις μέσω διαγωνισμού από το 1994. Για όλα τα παραπάνω εμείς οι υπάλληλοι του Γ.Κ.Κ. Κομοτηνής, ζητούμε-απαιτούμε:

α) Δύναμη των κρατουμένων σύμφωνα με το παλιό οργανόγραμμα.

β) Άμεσα προσλήψεις-μετακινήσεις προσωπικού για πλήρωση κενών θέσεων.

γ) Χορήγηση απαιτούμενων κονδυλίων για υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

Εδώ και πολλά χρόνια στο Γ.Κ.Κ. Κομοτηνής δύο είναι τα σημαντικότερα προβλήματα.

α) Ο υπερπληθυσμός των κρατουμένων.

β) Η έλλειψη προσωπικού.

Για το πρώτο έχουν γίνει πάμπολλες αναφορές προς πάσα κατεύθυνση, με το πρόβλημα να παραμένει και περιοδικά να υπάρχει μια μικρή μείωση στον αριθμό, αλλά χωρίς να επιτυγχάνεται ποτέ ο ιδανικός αριθμός.

Για το δεύτερο και πιο σημαντικό, βλέπουμε να υπάρχει τοποθέτηση φυλακτικού προσωπικού σε θέσεις με άλλα καθήκοντα πλην της φύλαξης (γραφεία, συνεργείο).

Είναι λογικό ο Διευθυντής να θέλει στα τμήματα στα οποία προΐσταται να υπάρχει πληρότητα, αλλά όχι εις βάρος των άλλων τμημάτων και ειδικά του τομέα της φύλαξης.

Το κατάστημα μπορεί να δουλέψει χωρίς γραμματεία ή λογιστήριο για μέρες, χωρίς φυλακτικό προσωπικό ούτε λεπτό.

Το θέμα της έλλειψης προσωπικού επιδεινώνεται με τις ήδη δρομολογημένες συνταξιοδοτήσεις, αποσπάσεις, μεταθέσεις συναδέλφων.

Ως τώρα ο σύλλογος κρατούσε παθητική στάση τύπου Μαχάτμα Γκάντι, κάνοντας υπομονή ώστε τα προβλήματα-αιτήματα κάποτε θα λυθούν. Εις μάτην.

Ως Διοικητικό Συμβούλιο και δεσμευόμενοι από τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης, συνεχίζουμε με κλιμακωτή και συντεταγμένη προώθηση των διεκδικήσεων του συλλόγου, από προφορική, γραπτή μέσω αιτήσεων, γραπτή μέσω ενυπόγραφων από τα μέλη καταστάσεων, ως καταγγελτική προς πάσα αρμόδια κατεύθυνση. Τα παραπάνω γραφόμενα δεν συνιστούν επ’ ουδενί συνδιοίκηση Διοικητικού Συμβουλίου-Διεύθυνσης, διότι θα υπήρχε πρόταση-συνεπιλογή προσώπων αλλά και η θέτηση αρνησικυρίας επί αυτών. Γίνεται ιστόρηση γεγονότων που λαμβάνουν χώρα εντός του καταστήματος και αναφέρονται θέσεις μελών του Συλλόγου και του Διοικητικού Συμβουλίου αυτού».