Παρέμενε δεμένος σε θερμοκρασίες υπό του μηδενός

Σε ένα φρικτό μαρτύριο, που δε θα μπορούσε παρά να επιφέρει το θάνατο, υπέστη σήμερα ένας δεσποζόμενος σκύλος, στην περιοχή της Δράμας, ο οποίος είχε παραμείνει δεμένος εντός κτήματος, παρά το ψύχος και τις υπό του μηδενός θερμοκρασίες που επικρατούσαν στο εξωτερικό περιβάλλον.

Το άτυχο ζώο βρέθηκε νεκρό, σα στήλη άλατος, επάνω στο σύρμα της περίφραξης του κτήματος. Τις σχετικές φωτογραφίες, που προκαλούν αποτροπιασμό, δημοσίευσαν στο διαδίκτυο οι «Φίλοι των Ζώων Δράμας», προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων στους κόλπους των φιλόζωων και όχι μόνο.

Σύμφωνα με τη Φιλοζωική Ομάδα, ο ιδιοκτήτης του ζώου συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου. «Περιμένουμε η δικαιοσύνη να «δικαιώσει» αυτόν τον θάνατο», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, ενώ επισημαίνεται, για όσους αγνοούν την κείμενη νομοθεσία, ότι με βάση το Νόμο 4039/12, όπως τροποποιήθηκε από τον 4235/14, η ενεργητική και παθητική κακοποίηση ζώου αποτελούν ποινικά αδικήματα, είναι αυτεπάγγελτα με την διαδικασία του αυτόφωρου και επισύρουν ποινή φυλάκισης και υψηλά χρηματικά πρόστιμα.