Η «έκρηξη» του Πρύτανη του Δ.Π.Θ. και οι ερμηνείες της.

Το «σώσε» φαίνεται πως έγινε στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης, Κώστα Ζαγναφέρη, κατά την καθιερωμένη δεξίωση του περασμένου Σαββάτου με αφορμή την παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Πρωταγωνιστής του επεισοδίου, όπως περιγράφεται από τα τοπικά μέσα της Ξάνθης και όχι μόνο, ο Πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Καθηγητής Αθανάσιος Καραμπίνης.

Αποδέκτες της φραστικής επίθεσης στην οποία φέρεται να επιδόθηκε ο Πρύτανης, οι τοπικοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γρηγόρης Στογιαννίδης και Χουσεΐν Ζεϊμπέκ.

«Αφήστε ήσυχο το Πανεπιστήμιο» και «Σταματήστε να χώνετε τη μούρη σας εδώ», είναι δύο από τις χαρακτηριστικές εκφράσεις προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που αποδίδονται στον κ. Καραμπίνη. Από την πλευρά τους οι δύο βουλευτές δεν έδωσαν συνέχεια στο επεισόδιο, όπως αναφέρει το δημοσίευμα του «Μαχητή», ενώ ο Γρηγόρης Στογιαννίδης αρκέστηκε να απαντήσει ότι «ούτε ο χώρος αλλά ούτε και η μέρα είναι κατάλληλες για τέτοιους καυγάδες…».

Με αυτή τη φραστική του επίθεση, που έληξε τελικά μετά από την παρέμβαση των ψυχραιμότερων, ο κ. Καραμπίνης έδωσε ικανές λαβές ώστε το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης να πρωταγωνιστήσει αρνητικά σε δημοσιεύματα μέσων πανελλαδικής εμβέλειας.

«Οι ακραίες εκφράσεις του πρύτανη», είναι ο τίτλος σχετικής δημοσίευσης της «Εφημερίδας των Συντακτών», όπου μεταξύ άλλων αποδίδεται στον κ. Καραμπίνη και η φράση «Δεν θα σας αφήσω να κάνετε Τουρκία τη Θράκη».

Τα παραπάνω προφανώς εντάσσονται στην κόντρα που έχει ξεσπάσει για το ζήτημα της ίδρυσης Τομέα Μειονοτικής Εκπαίδευσης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και όχι στο Δημοκρίτειο, όμως στο δημοσίευμα της «Εφ.Συν.» γίνεται σαφής σύνδεση της «έκρηξης» του κ. Καραμπίνη και με την υπόθεση του ελέγχου που διενεργείται σε βάρος του αναφορικά με τη νομιμότητα των συμβάσεων σίτισης των φοιτητών. «Σε μια περίοδο που βρίσκεται ένα βήμα πριν από την παραπομπή του στο πειθαρχικό, βάσει του καταδικαστικού γι’ αυτόν πορίσματος των ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, ο πρύτανης, σε μια κίνηση αποπροσανατολισμού, επιχειρεί να παρουσιάσει ένα υπερπατριωτικό, «αντισυριζαίικο» προφίλ, ελπίζοντας να βρει πολιτική στήριξη ενόψει των αποφάσεων του υπουργείου Παιδείας και των δικαστικών περιπετειών του», αναφέρει το δημοσίευμα.

Υπενθυμίζεται ότι προσφάτως η εφημερίδα φιλοξενούσε ρεπορτάζ για το ζήτημα της σίτισης στο Δ.Π.Θ., με χαρακτηριστικό τίτλο «Πρυτάνεις του ΔΠΘ… σίτιζαν με τεράστια ποσά συνεταίρο τους». Εκεί αναφερόταν πως ο κ. Καραμπίνης βρίσκεται ένα βήμα πριν από την παραπομπή του στο πειθαρχικό «ύστερα από το άκρως επιβαρυντικό γι’ αυτόν πόρισμα που εξέδωσε το Σώμα Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης».  Αντικείμενο της έρευνας, για την οποία γίνεται λόγος, είναι η νομιμότητα των διαδικασιών ανάθεσης των υπηρεσιών σίτισης για τους φοιτητές, σε περιόδους που διοικούσαν το ίδρυμα ο ίδιος και ο κ. Κωνσταντίνος Σιμόπουλος, ενώ τα χρήματα για τη σίτιση κατέληγαν στην ίδια ανάδοχο εταιρεία (Χούτος Catering Α.Ε.).

Δείτε ολόκληρο το δημοσίευμα ΕΔΩ