2 (8)25 μη νόμιμους μετανάστες από τη Συρία προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας 32χρονος Πολωνός που συνελήφθη χθες το πρωί, στα Αρριανά , από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Ροδόπης.

Στην Επαρχιακή Οδό Νέας Σάντας – Αρριανών Ροδόπης, οι αστυνομικοί έκαναν σήμα στάσης στον 32χρονο οδηγό φορτηγού, με βουλγάρικες πινακίδες, προκειμένου να ακινητοποιήσει το όχημα,  αυτός δε συμμορφώθηκε και ανέπτυξε ταχύτητα.

Στην προσπάθειά του να διαφύγει, εισήλθε στον οικισμό των Αρριανών, όπου έχασε τον έλεγχο του οχήματος και προσέκρουσε σε τσιμεντένιο κτίσμα, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός. Ακολούθως, ο 32χρονος εξήλθε από το όχημα και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς και συνελήφθη.

Σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο δράστης, διαπίστωσαν ότι προωθούσε στην ενδοχώρα είκοσι πέντε  μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι η σχετική δικογραφία για τον 32χρονο περιλαμβάνει και το αδίκημα της πλαστογραφίας, καθώς κατείχε  πλαστή άδεια οδήγησης των πολωνικών Αρχών.

 Κατασχέθηκαν το φορτηγό, φορητός πλοηγός  (GPS) και το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ