Η εικόνα σε 38 πόλεις, με βάση τις αγγελίες του δικτύου Spitogatos.gr.

Στις πόλεις με τα υψηλότερα κόστη για φοιτητική στέγη συγκαταλέγεται η Κομοτηνή, σύμφωνα με τις ζητούμενες τιμές από τις αγγελίες που φιλοξενεί το δίκτυο Spitogatos.gr. Στοιχεία, σχετικά με τις μέσες τιμές των φοιτητικών κατοικιών ανά πόλη, συγκέντρωσε και δημοσιεύει σήμερα η ημερήσια οικονομική εφημερίδα «Κέρδος». Βάσει αυτών των στοιχείων, η μέση τιμή των ενοικίων στην Κομοτηνή ανέρχεται στα 263 ευρώ το μήνα, ενώ η μέση τιμή του τ.μ. είναι 5,7 ευρώ.

Με κριτήριο το κόστος ανά τ.μ., η Κομοτηνή κατατάσσεται στις πλέον ακριβές, από άποψη κόστους ενοικίασης, φοιτητουπόλεις. Πιο συγκεκριμένα, ανάμεσα στις 38 πόλεις για τις οποίες παρατίθενται στοιχεία, η Κομοτηνή βρίσκεται στην 9 θέση. Υψηλότερες μέσες τιμές ανά τ.μ. εμφανίζονται μόνο σε περιοχές της Αθήνας (έως 6,9 ευρώ/τ.μ.) και της Θεσσαλονίκης(έως 6,5 ευρώ/τ.μ.), στα Ιωάννινα (6,1 ευρώ/τ.μ.) και στις νησιωτικές πόλεις Ηράκλειο (5,9 ευρώ/τ.μ.), Κέρκυρα (6,2 ευρώ/τ.μ.), Ρέθυμνο (6 ευρώ/τ.μ.), Ρόδος (5,9 ευρώ/τ.μ.) και Χανιά (7,2 ευρώ/τ.μ.).

Σημειώνεται ότι, όταν το κριτήριο είναι οι μέσες τιμές των ενοικίων, η εικόνα για την Κομοτηνή αντιστρέφεται, δεδομένου ότι ο μέσος όρος των τ.μ. των προσφερόμενων φοιτητικών κατοικιών είναι σημαντικά μικρότερος σε σχέση με άλλες πόλεις (50 τ.μ.).

Δείτε αναλυτικά στον παρακάτω πίνακα:

Φοιτητική στέγη: «Τσουχτερή» η μέση τιμή ανά τ.μ. στην Κομοτηνή
Πηγή:kerdos.gr