Εκλέχτηκε κοινοτάρχης στο χωριό Λόφου της Επαρχίας Λεμεσού

Ένας φοιτητής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και συγκεκριμένα της Νομικής Σχολής Κομοτηνής έγινε ο μικρότερος σε ηλικία τοπικός άρχοντας της Κύπρου μετά από τις δημοτικές εκλογές που διενεργήθηκαν στο νησί την Κυριακή.

Ο λόγος για τον Νίκο Σπύρου, που… πριν συμπληρώσει τα 23 του χρόνια, κατάφερε να εκλεγεί κοινοτάρχης στο χωριό Λόφου της Επαρχίας Λεμεσού.

Ο Νίκος Σπύρου γεννήθηκε το 1994 στη Λεμεσό και μεγάλωσε στον Ύψωνα. Φοίτησε στο Α’ Δημοτικό Σχολείο Ύψωνα και στη συνέχεια στο Γυμνάσιο Ύψωνα, όπου και διετέλεσε πρόεδρος του Κεντρικού Μαθητικού Συμβουλίου (ΚΜΣ). Παράλληλα, εκλέχθηκε παιδοβουλευτής Λεμεσού και θήτευσε για δύο συναπτά έτη στην Κυπριακή Παιδοβουλή. Στη συνέχεια, αποφοίτησε από το Λύκειο Πολεμιδιών με «Άριστα», όπου και εκεί κατάφερε να εκλεγεί πρόεδρος του Κεντρικού Μαθητικού Συμβουλίου.

Ο Νίκος είναι επί πτυχίω φοιτητής της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και την τρέχουσα ακαδημαϊκή χρονιά ολοκληρώνει τις σπουδές του στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, μέσα από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών Erasmus.

Τα τελευταία πέντε χρόνια είναι ενεργό μέλος του Συνδέσμου Αποδήμων Λόφου, ενώ διετέλεσε αντιπρόεδρος του Κέντρου Νεότητας Λόφου για την περίοδο 2013 – 2015.

Κατά την διάρκεια των σπουδών του στην Κομοτηνή ασχολήθηκε ενεργά με τα κοινά, αναπτύσσοντας έντονη δράση στις φοιτητικές οργανώσεις. Όντας πρωτοετής φοιτητής, ασχολήθηκε ενεργά με τα φοιτητικά δρώμενα, αφού υπηρέτησε ως ταμίας και εκπρόσωπος τύπου της Φοιτητικής Ένωσης Κυπρίων Κομοτηνής. Ακολούθως, εκλέχτηκε πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΦΠΚ Πρωτοπορία Κομοτηνής, θέση στην οποία επανεκλέχτηκε και κατέχει μέχρι σήμερα.

Πηγή: politis.com.cy

Επιμέλεια: inkomotini.gr