Στον οικισμό των Προσκυνητών Ροδόπης βρέθηκαν την Κυριακή 16 προπτυχιακοί φοιτητές του Ιταλικού Πανεπιστημίου Γαστρονομίας UNISG (Universita Degli Studi di Scienze Gastronomiche), προκειμένου να ενημερωθούν για το εκλεκτό μέλι που παράγει ο τόπος μας.

Οι φοιτητές παρακολούθησαν ενημέρωση στην αγροτο-λέσχη Προσκυνητών από τον μελισσοκόμο κ. Νικόλαο Καρακωστίδη, με αντικείμενο τα μέλια αλλά και τα φυτά που ενδημούν στην περιοχή μας. Δοκίμασαν και γεύτηκαν πολλά και διαφορετικά μέλια, ενώ στη συνέχεια ζήτησαν να επισκεφθούν το Μελισσοκομείο του κ. Καρακωστίδη, όπου ενημερώθηκαν για τα μελίσσια και το φυτικό βασίλειο της περιοχής μας, ενώ φωτογράφησαν διάφορα φυτά και μελίσσια.

Μετά από πρόταση του πρόεδρου του χωριού, κ. Παναγιώτη Παρασκελίδη, οι φοιτητές επισκέφθηκαν και το αμφιθεατρικής ομορφιάς Δημοτικό Σχολείο Προσκυνητών, που είναι σε φάση συνεχούς αναβάθμισης και οργάνωσης. Τους προσφέρθηκε καφές και παστέλι με μέλι Καρακωστίδη, ενώ παρακολούθησαν για λίγο τα μαθήματα χορού, που κατά σύμπτωση γίνονται κάθε Κυριακή απόγευμα. Μάλιστα, τους άρεσε τόσο πολύ ώστε μπήκαν στον χορό και χόρεψαν θρακιώτικους χορούς, όπως ζωναράδικο και συγκαθιστό.

Κατά την παραμονή τους στους Προσκυνητές, εντυπωσιάστηκαν από την φιλοξενία των κατοίκων, από το εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον και, φυσικά, από τα γευστικά μέλια που, όπως δήλωσαν, δεν έχουν καμιά σχέση με τα ιταλικά.

Σύνδεσμος της συγκεκριμένης δράσης ήταν η κ. Καλλιόπη Κουτούπα, απόφοιτος και συνεργάτης του ιταλικού Πανεπιστημίου, ενώ στην αποστολή συμμετείχαν φοιτητές από διάφορες χώρες.

Εκτίμηση των διοργανωτών της δράσης είναι ότι μέσω των φοιτητών και του φωτογραφικού υλικού που θα διοχετεύσουν στα social media, οι Προσκυνητές θα προβληθούν σε όλο τον κόσμο, ενώ εικόνες από το χωριό θα κοσμήσουν και το site του ιταλικού Πανεπιστημίου.

Πηγή: Proskinitesgr.blogspot.gr

Επιμέλεια: Inkomotini.news