Ένας νέος πολιτιστικός σύλλογος «γεννήθηκε» στην Κομοτηνή.

Ο λόγος για τους «Φιλοτέχνες», που εμπνεύστηκε και ίδρυσε ο γνωστός δάσκαλος παραδοσιακών χορών Κυριάκος Αντωνίου, πλαισιούμενος από καταξιωμένους επίσης ανθρώπους της παράδοσης και του πολιτισμού.

Κεντρική φιλοσοφία της νέας αυτής εστίας διατήρησης και παραγωγής πολιτισμικών αξιών, είναι η οργανική ταυτότητα που φιλοδοξεί να έχει. Να είναι δηλαδή ένα ζωντανό κύτταρο πολιτιστικής, καλλιτεχνικής, πνευματικής και κοινωνικής δημιουργίας, με φόντο μάλιστα την περιβαλλοντική ευαισθησία.

Το inkomotini.gr είναι βέβαιο ότι ο καινούριος σύλλογος έρχεται για να πρωταγωνιστήσει και να προσθέσει κι άλλα ωφέλιμα πράγματα στο πλούσιο υπάρχον τοπικό πολιτιστικό οικοδόμημα, και εύχεται στους ανθρώπους του καλή δύναμη και καλή επιτυχία!

Η "ψυχή" του νέου συλλόγου των "Φιλοτεχνών", κ. Κυριάκος Αντωνίου.
Η “ψυχή” του νέου συλλόγου των “Φιλοτεχνών”, κ. Κυριάκος Αντωνίου.

Η επίσημη αναγνώριση του σωματείου από το Ειρηνοδικείο Κομοτηνής

«Με την υπ’ αριθμ. 31/2015 διάταξη του Ειρηνοδικείου Κομοτηνής, αναγνωρίστηκε η ίδρυση σωματείου με την επωνυμία «ΣΤΕΓΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑΣ “ΦΙΛΟΤΕΧΝΕΣ”», με έδρα την πόλη της Κομοτηνής, και σκοπούς καλλιτεχνικούς, πολιτιστικούς και πνευματικούς, ειδικότερα δε, την πολιτιστική, πνευματική, κοινωνική και περιβαλλοντολογική ανάπτυξη της παράδοσης και της λαογραφίας του τόπου, κ.λπ., όπως  εμπεριέχονται στο αποτελούμενο από 20 άρθρα καταστατικό του».

Κομοτηνή 6-7-2015

Η Πληρεξούσιος Δικηγόρος

Χριστίνα Ι. Αγγελίδου