Φθορές, κακοτεχνίες και ελλείψεις, σε σημεία των δρόμων στις βόρειες περιοχές της Κομοτηνής, εντοπίζει η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης “Εμείς η πόλη”, μετά από επίσκεψη που πραγματοποίησαν ο δημοτικός σύμβουλος Χασάν Χασάν και η επικεφαλής του συνδυασμού Φελίνα Καζάκου.

Αναλυτικότερα στη σχετική τους ανακοίνωση τονίζουν:

“Εικόνες εγκατάλειψης στις γειτονιές της πόλης, που δυσχεραίνουν και κάνουν επικίνδυνη την καθημερινότητα εκατοντάδων πολιτών. Επισκεφθήκαμε με την επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Φελίνα Καζάκου τις βόρειες γειτονιές της πόλης μετά από έκκληση των κατοίκων και καταγράψαμε τις συνθήκες κατά τις οποίες ζουν εκατοντάδες συμπολίτες μας. Πρόκειται για θέματα που έχουμε θίξει και στο παρελθόν. Παρά την παρέλευση δύο ετών δεν έχει γίνει καμία απολύτως παρέμβαση.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι κάτοικοι των περιοχών Φιλιππουπόλεως, Λυκαβηττού και Ομήρου, που χρήζουν άμεσων παρεμβάσεων, είναι δεκάδες. Προβλήματα κακών κατασκευών όπως στη διασταύρωση των οδών Αρσινόης – Άρδα όπου λόγω ύπαρξης ακατάλληλης κλίσης για τη ροή των όμβριων νερών και σχηματισμού λακκουβών στο ύψος της οδού Αρσινόης, έχουν δημιουργηθεί σημεία που όλες τις ημέρες του χρόνου συγκεντρώνουν νερό και είναι απροσπέλαστα από κατοίκους και αυτοκίνητα. Ενώ οι φθορές του οδοστρώματος αποτελούν αιτίες ατυχημάτων και ζημιών που προκαλούνται στα οχήματα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην οδό Λαβυρίνθου αποτελεί η κατασκευή του δικτύου για τη ροή των όμβριων, στη μέση του δρόμου ανοιχτές και κατεστραμμένες σχάρες, αποτελούν εστία μόλυνσης και κινδύνου στους διερχόμενους πεζούς και για τα μικρά παιδιά.

Η κατάσταση τους θερινούς μήνες αφόρητη καθώς προκαλείται έντονη δυσοσμία στις γειτονιές. Απαρατήρητα παραμένουν για τη διοίκηση και τα τοιχώματα στήριξης των ριζών των πλατάνων τα οποία βρίσκονται στην οδό Φιλιππουπόλεως, έχουν καταστραφεί και δημιουργούν κινδύνους στους διερχόμενους. Η μειωμένη ορατότητα στη σύνδεση των καθέτων δρόμων με τις οδούς Φιλιππουπόλεως και Ομήρου, μπορεί να προκαλέσει τροχαία ατυχήματα και η τοποθέτηση καθρεφτών και η αντικατάσταση των κατεστραμμένων, κρίνεται απολύτως απαραίτητη. Τα κατεστραμμένα πεζοδρόμια στην οδό Φιλιππουπόλεως δημιουργούν κινδύνους στους διερχόμενους, καθώς λόγω της ύπαρξης τεμένους, η πλειοψηφία των διερχομένων είναι ηλικιωμένοι με μειωμένη κινητικότητα και ορατότητα. Γειτονιές της πόλης ξεχασμένες και αφημένες στη μοίρα τους με τους κατοίκους να ταλαιπωρούνται όπως στην οδό Τυρολόης όπου οι κάτοικοι σε περίοδο βροχοπτώσεων αδυνατούν να φτάσουν στα σπίτια τους.  Ενώ και για τις πιο απλές παρεμβάσεις, για τις οποίες δεν απαιτούνται μεγάλα κονδύλια όπως η σήμανση της οδού Ομήρου, δεν έχει ληφθεί καμία πρωτοβουλία.

Αποχωρήσαμε από τις βόρειες γειτονιές της πόλης αγανακτισμένοι και αποδέκτες δεκάδων προβλημάτων των κατοίκων. Τα προβλήματα που καταγράφηκαν για ακόμη μια φορά έχουν κατατεθεί υπόψη της διοίκησης του Δήμου, του κ. Πετρίδη, από τους οποίους απαιτούμε τις δικές τους άμεσες ενέργειες”.