Οι περίφημες “Τέσσερις Εποχές” του Antonio Vivaldi και ο ύμνος Confitebor tibi Domine του Giovanni Battista Pergolesi, θα ερμηνευθούν από την ορχήστρα εγχόρδων και την πεντάφωνη χορωδία του Συλλόγου Μουσικών Εκπαιδευτικών Αν. Μακεδονίας – Θράκης την Τετάρτη 1 Αυγούστου και ώρα 9 μ.μ. στο Αρχαίο Θέατρο Μαρώνειας, στο πλαίσιο του 8ου Φεστιβάλ Μαρώνειας-Σαπών.

Επίσης θα εκτελεσθούν άγνωστα έργα Θρακών μουσουργών του 19ου αιώνα, μεταξύ των οποίων και εναρμονίσεις ελληνικών δημοτικών τραγουδιών.

Συμμετέχουν ως σολίστ, ο κορυφαίος βιολονίστας της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, Νίκος Μάνδυλας, και οι μονωδοί Ριψιμέ Ντανιελιάν και Παναγιώτα Παρούση. Το σύνολο διευθύνει ο Αρχιμουσικός Θανάσης Τρικούπης.

Η εκδήλωση αποτελεί συνδιοργάνωση του Δήμου Μαρώνειας Σαπών, της ΔΚΕΠΠΑΚ του Δήμου Κομοτηνής και της Εφορίας Αρχαιοτήτων Ροδόπης.

H μετάβαση του κοινού στοn χώρο του Αρχαίου Θεάτρου θα γίνει με λεωφορείο από τις 7:30 το απόγευμα από τον χώρο της διασταύρωσης, και η επιστροφή ομοίως μετά το πέρας της εκδήλωσης.