Τελείωσε αισίως και το 7ο κατά σειρά Φεστιβάλ Μαρώνειας-Σαπών ,το πλέον πετυχημένο κατά κοινή ομολογία, δεδομένης της εποχής αλλά και των ισχνών οικονομικών του Δήμου.

“Τα αναπληρώσαμε με τον πλούτο που μας δίνει η μακραίωνη ιστορική πορεία του τόπου μας, τα ίχνη της οποίας αποτελούν ανεξίτηλες μαρτυρίες αλλά και οδηγούς των δικών μας βημάτων”, σημειώνει στο δημόσιο ευχαριστήριό του ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και Δήμαρχος, κ. Γιάννης Σταυρίδης, και προσθέτει: “Για μας ο πολιτισμός είναι κομμάτι της ζώσας πραγματικότητας του Δήμου μας. Με την κάθε την έκφανση. Είναι στοιχείο της ταυτότητάς μας γι’ αυτό και προσπαθήσαμε να καλύψουμε πολλές πτυχές του με το περιεχόμενο των εκδηλώσεών μας: κλασσική μουσική, λυρική ποίηση, αρχαίος λόγος, παραδοσιακή, έντεχνη, λαϊκή, σύγχρονη μουσική, θέατρο, θέατρο σκιών, έκθεση φωτογραφίας. Επίσης, με επίκεντρο το Αρχαίο Θέατρο, επιλέξαμε και προτείναμε νέα μέρη του πανέμορφου Δήμου μας για τις εκδηλώσεις μας. Η συμμετοχή του κόσμου δικαίωσε την προσπάθειά μας και ταυτόχρονα μεγάλωσε τις ευθύνες μας αφού οι προσδοκίες αυξάνονται και ο πήχης ψηλώνει.

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής θέλω να ευχαριστήσω θερμά:

 • Πρωτίστως τους χιλιάδες φίλους του Φεστιβάλ που παρακολούθησαν και συμμετείχαν ενεργά στις εκδηλώσεις του.
 • Την ΚΕΜΑΣ, τον Πρόεδρό της, το Δ.Σ. και τους συνεργάτες της για τη συνδιοργάνωση του Φεστιβάλ.
 • Τους καλλιτέχνες, μουσικούς, τεχνικούς ήχου και φωτισμού, μέλη πολιτιστικών συλλόγων, χορευτές, χοροδιδασκάλους, μέλη των Δ.Σ.,ηθοποιούς, που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας για το φετινό μας ταξίδι.
 • Τους συνεργάτες μου στον Δήμο: τους Αντιδημάρχους, τον Οργανωτικό Υπεύθυνο του Φεστιβάλ, τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων, τους υπαλλήλους και συνεργάτες του Δήμου, για την καθοριστική συμμετοχή τους στην προετοιμασία, οργάνωση και διεξαγωγή των πολύ απαιτητικών εκδηλώσεων.
 • Την Αρχαιολογική Υπηρεσία Κομοτηνής, την Προϊσταμένη της Χρύσα Καραδήμα, τις αρχαιολόγους και τους αρχαιοφύλακες της υπηρεσίας της.
 • Τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη και την Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής, τον Στρατό, την Ελληνική Αστυνομία, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Λιμενικό Σώμα σε Ροδόπη και Έβρο αλλά και το Λιμενικό Ταμείο Αβδήρων, τα ΚΤΕΛ Έβρου και Ροδόπης, για την αμέριστη βοήθειά τους.
 • Τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου.
 • Το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης, το Ωδείο Φαέθων Αλεξανδρούπολης, το Θέατρο Σκιών Γιάννη Βουλτσίδη, για τις παραστάσεις τους και τη συνεργασία τους.
 • Τον κ. Γιώργο Αυφαντή και τη BEΕBOP Productions για την πολύχρονη και παραγωγική συνεργασία.
 • Τους εθελοντές από τους Συλλόγους των Σαπών που βοήθησαν και συνεισέφεραν τα μέγιστα στη διεξαγωγή του Φεστιβάλ.
 • Tα ΜΜΕ και τους εκπροσώπους τους.

Αν ξεχνούμε κάποιον ζητούμε συγνώμη.

Η ευγνωμοσύνη και οι ευχαριστίες μας είναι μεγάλες.

Ραντεβού το 2018, στο 8ο Φεστιβάλ.

Καλό Φθινόπωρο!”.