Την άμεση απάντηση του Δημάρχου Κομοτηνής κ. Γιώργου Πετρίδη, έλαβε η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Φελίνα Καζάκου, μέσω μάλιστα facebook, όπου και ποστάρισε την ενέργειά της να ζητήσει σύγκληση της επιτροπής πολιτικής προστασίας ενόψει των μετεωρολογικών προβλέψεων για νέο κύμα χιονιά στην περιοχή.

«Ζήτησα τη σύγκληση της επιτροπής πολιτικής προστασίας, η οποία δεν έχει συνεδριάσει τον τελευταίο χρόνο, προκειμένου να ενημερωθούμε για τις ενέργειες που έχουν γίνει προληπτικά για την αντιμετώπιση των επερχόμενων άσχημων καιρικών φαινομένων», ανέφερε η κ. Καζάκου.

«Το όργανο που αναφέρεις συνεδρίασε στις 3/12/2015. Είσαι μέλος του, προσκλήθηκες, αλλά προτίμησες να λείπεις», απάντησε ο κ. Πετρίδης.

Ολόκληρη η τοποθέτηση της κ. Καζάκου: «Άμεση σύγκληση της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας! Με αφορμή την τραγική και πρωτοφανή κατάσταση που βίωσαν οι συμπολίτες μας κατά την πρόσφατη χιονόπτωση στην πόλη και τους οικισμούς μας, η οποία οφείλεται καθαρά στην ελλιπή προετοιμασία και την ανεπάρκεια συντονισμού της διοίκησης του Δήμου Κομοτηνής, αλλά και φοβούμενη, ότι τα γεγονότα θα επαναληφθούν, ενόψει της ανακοίνωσης νέων έντονων καιρικών φαινομένων, ζήτησα τη σύγκληση της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να ενημερωθούμε για τις ενέργειες που έχουν γίνει προληπτικά για την αντιμετώπιση των επερχόμενων άσχημων καιρικών φαινομένων. Ο Δήμαρχος, αντί να δηλώνει «ικανοποιημένος» όφειλε να ζητήσει συγνώμη από τους εκατοντάδες πολίτες, επαγγελματίες, ηλικιωμένους και παιδιά, που κλήθηκαν οι ίδιοι να αντιμετωπίσουν τα αυτονόητα, τα οποία η Δημοτική Αρχή ήταν αρμόδια να αντιμετωπίσει. Εντύπωση προκαλεί δε, το γεγονός, ότι παρά τις ελλείψεις μέτρων και ενεργειών συντονισμού, τα αμέτρητα προβλήματα που δημιουργήθηκαν, η επιτροπή Πολιτικής Προστασίας δεν έχει συνεδριάσει τον τελευταίο χρόνο. Διερωτώμαι πως θα υπάρξει ο απαιτούμενος συντονισμός μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την αντιμετώπιση των φαινομένων… Μήπως για ακόμη μια φορά θα υπάρξει μετάθεση των ευθυνών μεταξύ των αρμοδίων φορέων, και οι πολίτες εγκλωβισμένοι, πού θα αναζητούν λύση στα προβλήματα τους; Για τον λόγο αυτό, ζήτησα σήμερα από τον Δήμαρχο και Πρόεδρο της Επιτροπής την άμεση σύγκληση όλων των μελών, υπηρεσιών και αρμοδίων φορέων, και την πραγματοποίηση συνεδρίασης για την πρόληψη εκτάκτων μέτρων. Λειτουργώντας απλώς και μόνος «διαχειριστικά», οφείλουμε τουλάχιστον να δρούμε υπεύθυνα…».

Η απάντηση του κ. Πετρίδη: «Το όργανο που αναφέρεις συνεδρίασε στις 3/12/2015. Είσαι μέλος του, προσκλήθηκες, αλλά προτίμησες να λείπεις (τόσο το πραγματικό σου ενδιαφέρον αλήθεια!!!). Όσο για τα υπόλοιπα, τα αφήνω στην κρίση των απλών πολιτών (πλην φίλων και ακολούθων…).

Και η ανταπάντηση της κ. Καζάκου: «Εφόσον ο κος Πετρίδης αποφάσισε αυτού του επιπέδου το διάλογο…ας απαντήσει στους αγανακτισμένους συμπολίτες μας, σχετικά με τις αποφάσεις της συνεδρίασης της επιτροπής και τα μέτρα που έλαβε… Επίσης, αφήνω και εγώ με τη σειρά μου στην κρίση των απλών πολιτών (εξαιρουμένων των ακολούθων) την κατάσταση που επικράτησε στην πόλη και τους οικισμούς τις ημέρες εκείνες…».